Kao i obično Met Galu su obeležile kreacije o kojima će se danima pričati. Američka političarka Aleksandrija Okasio Kortez privukla je pažnju elegantnom belom haljinom koju je krasio natpis.

Upravo crveni natpis izazvao je buru komentara na drutštvenim mrežama. "Oporezujte bogate" - poručuje Aleksandrija. Jednima se njena kreacija veoma dopala, dok drugi smatraju da jereč o licemerstvu.

"Aleksandrija Okasio Kortez se u ovoj haljini pojavila na događaju punom bogataša, svaka čast", "Aplauz za poruku", "Ova žena je veoma hrabra, smatraju pojedini korisnici društvenih mreža, dok su drugi iskritikovali njen potez.

Naime, korisnicima društvenih mreža je zasmetalo što se Aleksandrija uopšte pojavila na Met Gali, događaju za koji najjeftinija ulaznica košta "samo" 30.000 dolara.

Aleksandrija Okasio Kortez na Met Gali
Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Sto na Met Gali košta oko 275.000 dolara, a pojedinačna ulaznica oko 30.000 dolara. Ako  mrzi bogate, zašto se uopšte pojavila na događaju na kojem učestvovanje mogu da priušte samo najbogatiji ljudi u SAD?", "Ona kao plaća porez?!", "Dođe na ovako skupocen događaj, s ovakvom porukom, ma daj... kakvo licemerstvo..." samo su neki od komentara koji se mogu pročitati na društvenim mrežama.

Ipak, nisu samo korisnici društvenih mreža besni, naljutili su se i bogati i poznati koji su prisustvovali Met Gali.

Aleksandrija Okasio Kortez se oglasila na svom Instagramu i razjasnila optužbe.

Aleksandrija Okasio Kortez u beloj haljini na Met Gali
Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Pre nego što počnete da divljate, službenici na vlasti u Njujorku su redovno pozvani na Met Galu u svrhu nadgledanja korišćenja javnih kulturnih institucija našeg grada. Bila sam jedna od nekoliko prisutnih. Haljina je pozajmljena", objasnila je ona.

Podsetimo, naziv ovogodišnje ceremonije je bio "In America: A Lexicon of Fashion", a Met Gala je bila znatno manja i intimnija u odnosu na prethodne godine. Dres kod je bio "Američka nezavisnost".

Domaćini su bili Timothée Chalamet, Bili Ajliš, Amanda Gorman i Naomi Osaka, zajedno sa Tomom Fordom, Adamom Moserijem i Anom Vintour.

Inače, pravi spektakl Met Gala večeri očekuje nas tek onda kada mu je i vreme - prvog ponedeljka u maju 2022. godine.

Sinoć je održan prvi deo "In America", a drugi deo Met Gale, onaj koji s nestrpljenjem očekujemo, zakazan je za prvi ponedjeljak u maju, ali 2022. godine kada će se otvoriti i drugi deo izložbe naziva "In America: An Anthology of Fashion" na kojoj će postavku činiti radovi dizajnera kao što su Oskar de la Renta, Diane von Furstenberg i Carolina Herrera. Izdanja sa ovogdišnje Met Gale pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Profimedia, ANGELA WEISS / AFP / Profimedia Met Gala 2021