Iako se očekivalo da će deca najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene pohađati najbolje škole u svetu, ipak su se odlučili za njihovu zemlju, Srbiju.

Na iznenađenje svih, roditelji malog Stefana Đokovića, koji je danas krenuo u prvi razred, još početkom godine upisali su u privatnu školu u Srbiji.

Izgleda da su ovim činom demantovani navodi da će život, kao i do sada, nastaviti u Marbelji. Novak i Jelena su navodno poželeli da se njihov prvenac obrazuje na isti način kako su se njih dvoje školovali.

sin jelene i novaka djokovica krenuo u skolu
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Najviše se očekivalo da će časove pohađati na engleskom jeziku, ali odlučeno je da nastavu sluša na srpskom.

Izgleda da poznati par ustanove na stranom jeziku, kao i online škole gotovo otpisali u startu, jer nisu želeli da njihova deca budu lišena socijalizacije sa drugom decom njihovog uzrasta.

Prilikom odabira, od presudnog značaja im je bilo da nastavni program ne sputava njegovu kreativnost, već razbuktava njegov potencijal i pruža mu priliku da bezbrižno odrasta i stekne kvalietno znanje.

jelena i novak djokovic
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da u Stefanovoj školi časovi ne traju 45 minuta, nema zvona, a učitelji su fokusirani na kritičko razmišljanje i praktičnu primenu znanja kod dece.

Na stacioniranju u Srbiji najviše je insistirala Jelena, za koju je sinovljev polazak u školu veliki korak. Budući da je Stefan pošao u školu u kojoj se potrazumeva da su roditelji uključeni u obrazovanje svoje dece, verujemo da su Jelena i Novak spremni za novo poglavlje životu jednog školarca.