Jelena Đoković, supruga prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, govorila je u novom intervjuu za magazin Story o svojim strahovima i frustracijama, te o životu slavnim teniserom. Istakla je da joj je jedno vreme smetalo to što ju je javnost percipirala samo kao suprugu tenisera, a što njena zalaganja i uspesi nisu dolazili do izražaja.

„Svaka prepreka sa kojom se suočimo nas ojača. Mi smo strastveni, zbog čega dolazi do razmimoilaženja. Trenutno sam posvećena majčinstvu i usporena, dok on ne želi da bude aktivan. Želi da putuje, da radi svašta, a ja ga onda upozorim da imamo dvoje dece i da moramo da im se prilgodimo“, rekla je Jelena Đoković za magazin Story.

Ne želim da radim stvari zato što mislim da moram da ih radim i da nemam izbora. Sada znam da imam izbor. Radim na svom telu jer želim da imam energije da bih živela sa smehom i smislom“, dodala je ona.

novak djokovic, jelena djokovic
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

„O Novaku sam naučila da je sjajan u vođenju računa o sebi. Nekada sam mislila da je to sebično, a sada shvatam da nije, da to svi treba da radimo. Još učim kako da vodim računa o sebi. Tek kada se pobrinemo za sebe, imamo šta da ponudimo drugima“, rekla je Jelena za pomenuti medij.

Supruga prvog tenisera sveta je posle fakulteta u Italiji završila master i uradila doktorat iz oblasti menadžmenta u Monaku. Istakla je u intervjuu i da se jedno vreme nadmetala sa Novakom.

Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam da se takmičim s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako treba da izgledaju i da se ponašaju. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova žena, sad to nosim s ponosom“, ispričala je ona. Kako kaže, svu energiju posvetila je odgajanju dece.

„Svu snagu sam uložila u odganjanje njih dvoje. Posvećena sam mališanima i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dete, traži mnogo pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Razumem Novaka, propustio je mnogo u odrastanju dece i pretpostavljam da će hteti još jedno kad završi karijeru. Neću reći „ne“, ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio „ne““, rekla je Jelena.

jelena djokovic, novak djokovic
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Jelena otkrica još i da je bila frustirana jer „njene potrebe nisu dolazile na red od Novaka“.

„Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam morala da se suočim sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da moram da se posvetim sebi“, objasnila je ona u intervjuu za „Story“.

novak djokovic, jelena djokovic
Instagram 

Bila sam fokusirana na Noleta i njegove potrebe. Onda usledi period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla da usmerim frustracija na njega, jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, da mu se posvetim. Onda je došao Stefan koji me je potpuno prodrmao i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram da povedem računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, moram da budem dobro“, rekla je ona.

Instagram, MEGA / The Mega Agency / Profimedia Novak i Jelena Đoković najveća su podrška jedno drugom