Iako u petoj deceniji života, ova glumica i dalje intrigira javnost, od tinejdžerskih dana kada je startovala kao manekenka pa sve do poslednjih nekoliko godina kada je u četrdeset šestoj godini postala majka.

Njena životna priča podseća na bajku, budući da je uvek ispunjavala svoje hirove i radila samo ono što je želela.

Italijanska lepotica čije je puno ime Monika Ana Maria Beluči, rođena je u selu Čita di Kastelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija i slikarke Marije Gustineli.

Monika je već sa trinaest godina počela da se bavi modelingom, kako bi plaćala svoje školovanje, a do 1989. godine postala je jedno od prepoznatljivih lica pariške modne scene te se počela pojavljivati na naslovnicama magazina, kao što su El i sarađivati sa brendovima kao što su Dolče i Gabana.

monika beluci zivotna prica
- / SGP / Profimedia 

Studirala je pravo na Univerzitetu u Peruđi, ali je na kraju odustala od fakulteta, kako bi se posvetila modelingu. Udala se za fotografa Klaudija Basa 1990. godine, ali su se razveli nakon četiri godine. Nakon što je radila na nekoliko italijanskih televizija, kao i glumila u filmovima, Beluči se predstavila američkoj publici sa filmom Drakula 1992. godine. Četiri godine kasnije, odigrala je zapaženu ulogu u francuskom filmu Apartman.

monika beluci na filmu
Youtube 

Ubrzo je došla do holivudskih uloga, kao i do evropskih filmova. Glumila je u brojnim filmovima, ali najzapaženija uloga joj je bila u Malenoj. Po toj ulozi je ostala najprepoznatljivija.

Kada je trebala dobiti ulogu u Spektru, rekla je režiseru Sem Mendesu da će on biti heroj među ženama ako angažuje upravo nju, jer je pravi seksepil u mislima, mašti, a ne u godinama i telu. Tako je postala i najstarija angažovana Džejms Bondova devojka.

U filmu Apartman, upoznaje Vinsenta Kasela, sa kojim glumi, a nakon nekoliko godina su se venčali. Dok su bili u braku, Vinsent i Monika živeli su u odvojenim stanovima, kako ne bi upali u rutinu i postali navika jedno drugom. Uprkos tome razveli su se 2013. godine.

monika beluci i vinsent
Shutterstock 

Razvodom od Vinsenta nakon trinaest godina braka, shvatila je da ne zna šta da radi sada sama, ali isto tako naglasila je kako ljubav ne poznaje razvod te kako će se oni možda nekad i sresti i pomiriti.

Nikada se nije bojala da uradi stvari u vreme koje je prema njenom mišljenju pravo. Tako je rodila ćerke sa 39 i 45 godina, a upravo u svojim godinama vidi posebnu čar. Zato joj je jasno zašto je privlačna mlađim muškarcima, jer kako kaže tek sada zna šta želi, a pri tome ima i životno iskustvo.

cerke monike beluci
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Poslednjih dana, mediji bruje o starijoj ćerki Monike Beluči - Devi Kasel, koja iako ima samo 16 godina već preti da postane velika svetska zvezda.

Pre nekoliko meseci našla se i na naslovnici francuskog izdanja magazina "Elle", Bazara i mnogih drugih, a nedavno je pozirala sa slavnom majkom na naslovnici Vogue-a.

cerka monike beluci
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Međutim, Deva ima i mlađu sestru Leoni (13), koju su Monika i Vensan dobili u 11. godini braka, a razveli su se kad je bila tek trogodišnjakinja.

Mnogi muškarci bili su ljubomorni na čuvenog glumca Vinsent Kasela kada je zaveo, pa onda i oženio jednu od najlepših žena sveta, Moniku Beluči. Vensan je nakon ljubavnog brodoloma još jednom pokazao da i dalje ima sjajan ukus kada su žene u pitanju, što je potvrdila veza sa lepom francuskom manekenkom Tinom Kunaki, koja je od njega mlađa 31 godinu.

vinsent kasel i tina kunaki
DESI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, ni ljubavni život Monike Beluči nije umro. Italijanska glumica već četiri godine uživa u romansi sa francuskim umetnikom kojeg je vešto skrivala od javnosti, sve do revije “Šanela” na Nedelji mode u Parizu 2019. godine kada je ruku pod ruku prošetala sa 18 godina mlađim dečkom Nikolasom Lefebvreom.

monika beluci sa deckom
Love / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Inače, ovo je bio i prvi put od 2013. godine kada se razvela od Vinsenta Kasela, a da se u javnosti pojavila s novim dečkom.

“Postoji muškarac u mom životu”, rekla je u januaru 2017. godine, ostajući misteriozna.

Što se njene glumačke karijere tiče, lepa Monika je dva puta nagrađena italijanskim Zlatnim globusom 1998. godine i 2005. godine. U 2014. godini Beluči je igrala glavnu ulogu u filmu "Čudo" koji je osvojio Grand Pri u Kanu. Govori tečno italijanski, francuski, engleski i farsi. Jedna od njenih dražih uloga bila je u filmu "Ljubav i rat" sa Emirom Kusturicom.

U galeriji pogledajte kako je Monika Beluči izgledala nekada, a kako sada:

Youtube Monika Beluči nekad i sad