Sud je odbio zahtev Britni Spirs da je oslobodi starateljstva koje nad njom ima njen otac Džejm Spirs, a jedna od staratelja nad pevačicom Džodi Montgomeri negira tvrdnje Britninog oca Džejmija Spirsa da je pokušala da spreči Britni da se venča ili da rodi bebu, kaže njena advokatica. 

- Starateljstvo nikada nije uticalo na Britnin izbor da se uda i zasnuje porodicu, dok je gospođa Montgomeri bila staratelj te osobe, izjavila je Lorien Rajt za "Page Six":

- Mogu nedvosmisleno da kažem da je Džodi Montgomeri bila neumorni zagovornik Britninog blagostanja. Iako ona ne kontroliše Britnine finansije, ona je odgovorna za njenu ličnu negu, a ako Britni želi da bilo koje pitanje bude izneto na sud, gospođa Montgomeri je i uvek bila spremna, voljna i sposobna da to učini, dodala je advokatica.

Ona je dodala da je Montgomeri kao licencirani privatni profesionalni staratelj po zakonu dužna da se pridržava etičkog kodeksa "za razliku od članova porodice koji su takođe njeni staratelji".

- Od samog početka gospođa Montgomeri i medicinski tim koji je ona sastavila imali su jedan primarni cilj - da pomognu i ohrabre Britni na putu da joj više ne treba starateljstvo, rekla i dodala da sve troškove vezano za Britni prvo treba da odobri njen otac Džejmi Spirs.

- Praktično govoreći, s obzirom da sve košta, nijedan trošak se ne može dogoditi bez odobrenja gospodina Spirsa. Gospođa Montgomeri se u Britnino ime zalagala za sve troškove koje je Britni tražila, kao i za izdatke koje je preporučio Britnin medicinski tim, dodala je Lorien.

blink-news.com / Blink News / Profimedia, Shutterstock Britni Spirs

Na ročištu 23. juna, Britni je istakla da je Montgomeri ponekad išla "predaleko" u svojim metodama staratelja. Rajt je potvrdila da je bilo određenih "komplikacija" zbog pandemije COVID-19 2020. godine.

- Džodin mandat kao Britninog staratelja počeo je u septembru 2019. godine i zakomplikovan je pandemijom COVID-19. Britni je osoba kojoj je povećan rizik od teške bolesti usled postojećih uslova. U medicinski tim je doveden dobro poznati epidemiolog i ispoštovani su saveti lekara kako bi se Britni uvek osigurala od izlaganja virusu, objasnila je advokatica zbog čega je Džodi držala Britni, po rečima fanova, u "kućnom zatvoru".

Britni ostaje pod starateljstvom

Britni Spirs ni posle 13 godina nije slobodna žena, pošto je sudija Brenda Peni odbila pevačicin zahtev za uklanjanje njenog oca Džejmija Spirsa kao njenog staratelja, nekoliko dana nakon što je pevačica javno zatražila slobodu.

Naime, sudija, koja je predsedavala slučajem pred Višim sudom u Los Anđelesu, u sredu je potpisala novu presudu kojom pevačicinom ocu Džejmi Spirsu i dalje daje kontrolu nad njenim životom.

Dodatni detalji o tome zašto je donela takvu odluku tek treba da se objave, iako se očekuje da uskoro bude podneta nova peticija koja poziva na slobodu Britni Spirs.

23. juna ove godine 39-godišnja pevačica našla se na naslovnim stranama širom sveta nakon što je posle dve pune godine konačno progovorila i zahtevala da preuzme kontrolu nad svojim finansijama i životom, nakon što je to 13 godina radio njen otac Džejmi Spirs, koji ima starateljstvo nad njom i donosi sve bitne odluke u njenom životu.

Očekuje se da će njen advokat Sem Ingam podneti peticiju za uklanjanje Džejmijeve starateljske funkcije, a sudija Peni je rekla da će u svom dnevniku napraviti prostora za ročište na kom bi starateljstvo moglo da se ukine, no ovog puta to se nije dogodilo.

Mučno suđenje

Pre nekoliko dana američka pop princeza  Britni Spirs prvi put je svedočila na sudu protiv svog oca Džejmija Spirsa koji ima potpuno starateljstvo nad njom i kontrolu, već 13 godina. Pevačica je na sudu izjavila da je otac potpuno kontroliše i da on "to voli", naglasila je da je zbog toga ima traume, te da želi da preuzme kontrolu nad svojim životom.

- Traumatizovana sam. Nisam srećna. Ne mogu da spavam. Tako sam besna i plačem svaki dan, rekla je Spirs na temu njenog trenutnog mentalnog stanja i zatražila da se starateljstvo završi.

britni spirs
Shutterstock 

- Iskreno verujem da je ovo starateljstvo zlostavljanje, rekla je pevačica. Ona je strastveno govorila o tome kako želi da promeni svoj život i okonča proces starateljstva bez medicinske procene, obzirom na broj testiranja kojima je bila podvrgnuta tokom godina.

Najbolniji deo njenog svedočenja je momenat kada je priznala da njen tim, na čelu sa njenim ocem, nije želeo da zatrudni sa drugim detetom.

- Želela sam da imam priliku da se udam i imam decu, ali oni to nisu hteli, rekla je Britni u potresnom svedočenju.

Holivudska zvezda do sada nije svedočila kada je reč o starateljstvu koje nad njom ima njen otac, već ju je advokat predstavljao pred sudom. Ipak, advokat je sada insistirao da ona lično ispriča svoju stranu priče pred institucijama.

#OsloboditeBritni

Dok je Britni delila najteže momente svog života i bitke koju vodi dugi niz godina, njeni verni fanovi okupili su se ispred suda, iako se ona tamo nije pojavila. Nosili su transparente sa natpisom „Oslobodite Britni“ i pružili podršku svom idolu.

Poverljiva sudska dokumena do kojih je došao "The New York Times" otkrivaju da je Britni Spears izrazila ozbiljno protivljenje funkciji staratelja koju nad njom ima njen otac i smatrala je da je ta funkcija postala opresivno i kontrolišuće sredstvo protiv nje.

pokret oslobodite britni
Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Britni je otkrila da se njen otac mešao u sva njena pitanja, poput toga s kim se zabavlja, kao i da joj nije dozvolio da prefarba kuhinjske ormariće, jer je rekao da bi takva vrsta renoviranja bila veoma skupa.

Podsetimo, Džejmi je dobio kontrolu nad ličnim i poslovnim poslovima svoje ćerke po nalogu suda 2008. godine, nakon što je Britni bila hospitalizovana u mentalnoj ustanovi.