Obzirom da influenserka Dunja Jovanić zaista može da se pohvali ne samo zavidnom linijom, već i izraženim mišićima, odlučila se da podeli sa pratiocima svoj trening.

Naime, ona je otkrila da je njena omiljena forma treninga pilates reformer, kao i kako je zadovoljna rezultatima.

dunja jovanic vezba pilates
Instagram 

- Definitivno moj omiljeni vid vežbanja, zato što nakon treninga mogu najnormalnije da nastavim sa svim dnevnim obavezama, dok kod treninga u teretani, koji takođe volim, ipak osećam ogroman umor i treba mi vreme da se regenerišem- napisala je ona na storiju.

dunja jovanic
Instagram 

- A o rezultatima neka govore slike... Zamislite kad bih bila redovna i hranila se kako Bog zapoveda - napisala je na fotografiji gde se vidi njena izvajana noga.

Šta je reformer ?

Reformer je glavna sprava koja se koristi u pilates vežbama. Pilates na reformeru je jedan od najefikasnijih vidova vežbanja.
Sastoji se od pokretne platforme koja klizi napred i nazad na klizačima i koristi federe kao otpore. Pokretnu platformu aktiviramo povlačenjem kanapa. Reformer je sprava koja se može prilagoditi svakom vežbaču, bez obzira na visinu, težinu, pokretljivost i sposobnost. Na reformeru mogu vežbati i žene i muškarci, profesionalni sportisti koji će poboljšati svoju sportsku izvedbu, teniseri, golferi, odbojkaši, atletičari, itd., kao i rehabilitacioni pacijenti.

dunja jovanic vezba pialtes na spravama
Instagram 

Reformer nam pruža beskrajne mogućnosti. Ova sprava nam daje brojne mogućnosti koje nam nikako nisu dostupne na strunjači. Nestabilna baza na kojoj vežbamo izaziva duboke mišiće koje ni jedan drugi metod vežbanja ne može da aktivira. Što je manja baza oslonca, vežbanje je izazovnije i teže.