Iako je široj javnosti postala poznata kada je napisala prvu knjigu "Life & Style", modnu blogerku, poznatiju kao Zorannah, mlađa populacija je redovno pratila godinama unazad. Svoju popularnost stekla je zahvaljujući svom blogu, video snimcima koje je redovno objavljivala na Jujtubu, ali i po povezivanju sa mnogobrojnim uticajnim muškarcima.

Ipak, sve bi to bilo sjajno da Zorana Jovanović nije postala kraljica lapsusa, provala, blamova i teorija zavere, zbog čega su mnogi njen uticaj na društvenim mrežama doveli u pitanje.

Jedan od poslednjih blamova u nizu bio je Zoranino propagiranje antivakserskih stavova, nakon čega se predomislila zbog sramnog razloga. Osim što je poznato da Zorannah ne veruje u nauku i medicinu, blogerka je najveću pažnju na sebe skrenula stavovima o muško-ženskim odnosima. Kada je istakla da žena treba da napusti karijeru ukoliko bi ona smetala muškarcu, društvene mreže su eksplodirale i oštro osudile njene izjave.

Zorannah
Instagram 

- Žena uvek treba da deluje manje moćno, da manje zarađuje i da joj muž bude glavna preokupacija, a na njemu je da ona poželi da bude moćna samo za njega - rekla je ona svojevremeno za jedan magazin.

Nakon toga, blogerka je sličnu temu ponovo prokomentarisala.

- Ne mogu da kažem da sam tako naučena, jer takvu situaciju nisam imala u kući. Moja majka je radila i bila je jača osoba od mog oca, mislim da se njihov brak zbog toga i raspao. Smatram da žena, ako želi i ima vremena, može da radi, ali ukoliko to na bilo koji način utiče na njenog dečka, muža, dete, porodicu, treba karijeru da stavi u drugi plan - rekla je tada za Story, dodavši da joj "nije logično da muž sedi kod kuće i menje pelene, a žena da radi".

Zorannah
screenshoot/instagram 

Nkaon opšteg haosa koji je izazvala svim izjavama, blogerka je jednom prilikom poručila:

- Ako biste mogli da sjašete sa mene, mojih životnih stavova, ponašanja i odnosa prema muškom rodu, bila bih vam zahvalna. Svako živi svoj život onako kako smatra da treba, vas niko ne tera da radite isto što i ja, ali ja, kao i vi, imam pravo na svoje mišljenje i ponašanje. Ono možda nije savršeno ali je moje. A život odavno nema pravi i pogrešan način, svako živi kako želi i ume. Nadam se da ćete biti srećniji, voljeniji i gledati više u svoje dvorište nego u moje.

Još jedan Zoranin blam desio se u emisiji "Kontra šou", kada ju je voditeljka upitala koju reč ne voli. Nakon dugog razmišljanja, blogerka je na kraju izrekla reč koja zapravo ne postoji.

- Zavid - rekla je blogerka koja je očigledno mislila na "zavist".

Osim toga, jednom prilikom je otkrila da je virus korona "strateški planiran".

- Ja mislim da je taj virus nastao veštačkim putem, možda sam u pravu, možda ne. Smatram da imaju već vakcinu za to, napravljenu unapred pre x y vremena. Strateški je to bilo plasirano, otišlo je predaleko. Možda nisam u pravu, možda sam pogrešno sve skapirala. Ovo je moje mišljenje. Mislim da će za par nedelja da se magično pojavi ta vakcina, sve će se vratiti u normalu, do tog, rekla bih, maja meseca, eto, nadam se - rekla je Zorannah u jednom od svojih videa na Instagramu, da bi kasnije istu teoriju ponovila u emisiji kod Ognjena Amidžića.

Zorannah
Instagram 

- Mislim da svako treba da ima neko svoje mišljenje o koronavirusu, ali ja ne znam da li smem da kažem svoje jer me napadaju sa svih strana konstantno. Ja stvarno mislim da je virus nastao veštačkim putem i da je pušten, pa, sad, iz kojih razloga, to ne možemo da znamo. Mislim da nije nastao na pijaci. Ne razmišljam o tome kad će sve ovo da se završi, samo neka me puste da izađem iz zemlje. Ništa mi drugo ne treba - rekla je ona tada.

Kada je snimila video u kom jasno stoji pri tome da ne želi da se vakciniše, Zorannah je na Instagram storiju poručila da zna da je ovim stavom uznemirila mnoge, pa je navela "da jedva čeka da je kontaktiraju da skine ove objave".

Inače, blogerka je često povezivana sa različitim muškarcima. Ona je dve godine bila u vezi sa bosanskim fudbalerom Danijelom Milićevićem, a potom i sa teniserom Damirom Džumhurom. Navodno se zabavljala i sa Mateom Šarićem, sinom hrvatskog biznismena Marijana Šarića, te sa Enesom Muslimovićem, sinom Halida Muslimovića. Poslednji u nizu sportista sa kim je Zorannah povezana je makedonski fudbaler Boban Nikolov, ali i popularni jutjuber Baka Prase.