Za Zoranu Jovanović mnogi su govorili da je, barem na ovim prostorima, ona ta koja je pokrenula i gotovo "izmislila" zanimanje "blogerka".

Nije lako kada ste prvi u nečemu, i još gore - kada niko od vas ne razume šta je to tačno čime se vi bavite.

Tokom više od decenije koliko je na sceni, na svojoj koži istrpela je brojne uvrede, napade i osude javnosti. Ipak, danas mnogi influenseri mogu da zahvale upravo njoj jer je, "utabala" put drugima.

Danas ovu devojku prati preko 856 hiljada pratilaca na Instagramu, dok je na Jujtubu na kom je otvorila profil 2012. godine prati preko 275 hilajda ljudi. 

zorana jovanovic
ATA Images/Antonio Ahel 

Zorannah je veoma mlada počela da se bavi ovim poslom, pa je samim tim i sazrevala uz sadržaj koji je plasirala. Zapravo, nakon završene srednje škole "Miloš Crnjanski" upisala je "Accademie Del Luso", italijansku školu za modu i dizajn gde se školovala za stilistu. Međutim, u nekom trenutku je shvatila da to ipak nije za nju, te je odlučila je da se modom bavi na drugi način i postala je modna i bjuti blogerka.

zorana je do sada izdala prirucnik dnevnik i dve knjige
Instagram 

Zorana je veče pred odlazak u Milano na "Fashion week" napravila blog "Zorannah’s fashion corner" kako bi na njemu objavljivala sve svoje odevne kombinacije. Publika je gotovo odmah bila impresionirana njom i njenim idejama, pa je i broj čitalaca počeo da raste.

Nakon toga je pokrenula svoj Jutjub kanal i ostalo je istorija.

zorana jovanovic nekad
printscreen/instagram 

Osim bloga, u jednom trenutku odlučila se da svoju karijeru upotpuni i knjigama.

Najpre je izdala priručnik "Life & Style" u kom je davala modne, bjuti ali i savete za dobro raspoloženje i slično. Potom je usledio dnevnik "Life Journal Zorannah" u formi planera, da bi zatim objavila ljubavni roman "Vanilla Sky" i prezentovala ga na beogradskom Sajmu knjiga. Publika je bila oduševljena, a na njen potpis se, zbog gužve, čekalo i po nekoliko sati. Tri godine kasnije, napisala je i drugi ljubavni roman "Golden Sky". Oba romana prate život devojke Lane.

Zorana je lansirala dva parfema, od skoro i body mistove, a njena karijera nije prošla i bez skandala. Povezivali su je sa brojnim sportistima i javnim ličnostima, prozivali zbog načina na koji tretira svog ljubimca, a neke njene izjave često su bile na meti kritika poput da "muškarac nije muškarac ako nije verifikovan" ili da "muškarac mora da ima viša novca od nje". Takođe su je kritikovali i zbog preterane upotrebe Fotošopa.

zoranu su kritikovali zbog fotosopa
Instagram 

Kada je u pitanju njen izgled i tu su usledile brojne promene.

Na početku karijere bila je zakleta plavuša izblajhane kose i "napumpanih usta". Stil je bio elegantniji, a Zorannah je tada češće nosila elegantije komade i visoke potpetice.

zorana jovanovic zorannah nekad
printscreen/instagram 

Vremenom njene estetske korekcije su bile suptilnije, a kosa joj je bila sve tamnija. Grudi je povećala dva puta nakon što prvi put nije bila zadovoljna ishodom.

Takođe, telo je ukrasila i velikim brojem tetovaža, asve ih možete videti u galeriji ispod:

printscreen/instagram Zorana Jovanović, Zorannah tetovaže

Danas je Zorana veoma često u trenerkama i patikama, iako nas ostavi bez daha svojim elegantim kreacijama. Iako nikad nije imala višak kilograma, primetno je i da je danas daleko mršavija, a kosa joj je tamno smeđe boje.

Kako je izgledala nekad, a kako danas i koliko se zapravo promenila pogledajte na fotografijama u galeriji ispod i procenite kada vam je influenserka bila lepša - nekad ili sad.

printscreen/instagram Zorana Jovanović Zorannah nekad i sad