Nema sumnje da horoskopski znak može dosta toga reći o čoveku. Dopadalo vam se to ili ne, ali pokazalo se u praksi da astrologja može odgonetnuti ne samo koja vam je omiljena boja, navika, hobi, pa sve to biljaka, radne etike, a nekad i pasmine pasa.

Tako da, ukoliko planirate da nabavite ljubimca, a još uvek se nećkate koju rasu psa izabrati, možda vam u odluci pomogne astrologija i odgonetne sa kojim ćete karakterom psa najbolje funkcionisati. 

Ovan

Ovan je veoma tvrdoglav znak koji takođe poseduje ogromne liderske kvalitete. Stoga bi Ovan verovatno više voleo rasu pasa koja odražava ove karakteristike i koja je u stanju da sledi njihov trag. Takve rase uključuju, ali nisu ograničene na nemačkog ovčara, dobermana i vajmaranca. Interesantna činjenica: Vajmaraner je takođe jedna od najbržih rasa pasa na svetu.

Bik

Bik je lojalan i pouzdan znak koji preferira finije stvari u životu. Iako je pronalaženje lojalne rase psa relativno jednostavan zadatak, postoje određene rase pasa koje se smatraju kraljevskim. Tako im se preporučuju rase kao što su bokser, kavalirski  španijel i nemačka doga (jedna od najvećih rasa pasa).

Blizanci

Prijateljski ste raspoloženi, veseli, uzbuđeni i znatiželjni prema svetu oko vas. Stoga ne čudi da je upravo velški korgi idealna vrsta psa za vas! Oni su obično manji psi koji veruju da su veći nego što jesu. Izuzetno su prijateljski nastrojeni i vole da budu u centru pažnje. Kao jedna od popularnijih i najomiljenijih pasmina, nije im teško privući pažnju svih u sobi, a to će uraditi i vama kada ih prvi put ugledate. Takođe, Blizancima još može odgovarati i bišon i bradati koli.

Rak

Poznato je da su pomeranci zaštitnički nastrojeni, da zahevaju veliku količinu nežnosti i da većinu svog vremena provode u zatvorenom. I kao takvi, idealni su za Rakove! Iako su maleni, ovi psi imaju veliko srce. Oni će iskoristiti sve prilike koje im se nude samo da bi pokazali svom vlasniku koliko ga vole. Nisu zahtevni kada je u pitanju treniranje i relativno je jednostavno brinuti se o njima što ih čini idealnom pasminom za vas. A nema sumnje da će Rakovima prijati i nešto "jače" pasmine poput buldoga i rotvajlera.

Lav

Veoma ste društveni i razigrani, a upravo je po tome poznata i pasmina jazavčara. Maleni, živahni, nestašne prirode ova pasmina puna je kvaliteta koje ćete vi, kao Lav, moći da cenite. Iako imaju tendenciju da privlače pažnju svih u sobi, često se jazavčari okrenu i posvete samo jednoj osobi. Neverovatno su inteligentni i prilagodljivi i malo je stvari kojih se oni boje. Obično smatraju da su veći nego što to zapravo jesu, te ponašaju kao hrabri spasioci kada su sa svojim vlasnicima, a Lavovima još pristaju i pomeranac i mops.

Devica

Nije iznenađenje da što Devicama odgovara nekoliko radnih rasa pasa: Border Collie, Greyhound, Pointer, Shetland Sheepdog, i španski "waterdog". Uvek analitičan, vredan i odlučan znak, Devica bi cenila psa koji odražava njegove sopstvene vrednosti. Ipak, Device su nežne i osetljive, iako to ne pokazuju uvek, baš kao i gorenavedene rase. 

Vaga

Vaga je jedan od najnežnijih znakova. Ovaj znak voli ravnotežu i harmoniju zbog čega bi im dobro došao odnos sa psom koji je lagodan i pun ljubavi. Dok neki ljudi imaju strah od većih pasa, veliki psi se zapravo mogu pokazati toplijim i umiljatijim od manjih. Njufaundlend je savršen primer. Odrastao mužjak može težiti do 70 kilograma ili više, ali svaki stručnjak za pse će vam reći da su ovi psi u potpunosti sastavljeni od slatkoće i odanosti. Druge rase pasa koje bi Vagama mogle odgovarati su bernski planinski pas i sibirski haski (ajde, ko ne voli da se mazi sa haskijem i gleda slatke slike haskija? Posebno one sa plavim očima!).

Škorpija

Čvrsti ste, posvećeni zadatku i cilju koji ste naumili i nevjerojatno se zaštitnički ponašate prema onima koje volite. Zbog svega navedenog, Pitbull je odlična pasmina za vas. Iako na prvi pogled hladan, Pit Bull pun je emocija koje skriva ispod svoje krute površine. Ova pasmina poznata je i po svom dominantnom stavu, ali sve što oni žele je udovolje vlasniku. Jednom kada se povežu s njim ta je ljubav neraskidiva, a Škorpijama još pašu i Bloodhound, Bull Mastiff, Golden Retriever.

Strelac

Ovaj znak je uvek život svake zabave. Njihov smeh je zarazan i svi žele da budu oko njih. Oni vole da putuju, idu u avanture i dele svoje pozitivno ponašanje sa svetom. Neke rase pasa koje oponašaju ovu vrstu ličnosti su bostonski terijer, francuski buldog, rasel terijer i ši cu. Ovi psi su zabavni, znaju kako da vas nasmeju i mogu se veoma dobro prilagoditi novim situacijama. Dakle, ako Strelac odluči da je vreme da pronađe svoju sledeću avanturu, ovi psi neće imati ništa protiv da im se pridruže.

Jarac

Jarčevi su čvrsti, pouzdani ljudi. Oni imaju tendenciju da budu uzdržani i veoma cene disciplinu. Vrsta psa koja bi najbolje odgovarala Jarcu je onaj koji ima mirno ponašanje i nije glasan ili nervozan. Veoma energičan pas bi verovatno bio previše težak za Jarca. Tako su dobri izbori belgijski ovčar, šar pej, pekinezer, rodezijski ridžbek i šiba inu.

Vodolija

Vodolija je jedinstvena među znacima. Veoma su originalne, pametne, nezavisne i humane. Tako bi psi koji se ističu odmah privukli Vodoliju i obrnuto. Rase pasa koje bi odgovarale ovom znaku su labrador retriver, lasa apso, škotski ovčar, havanezer i pudle. Ne propustite pse sa dugom dlakom koje ćete odmah poželeti da dovedete kući.

Ribe

Poznati ste po svojoj osetljivosti, dubokim emocijama i po zarazno dobrom raspoloženju, pa ne čudi što će vas prvo privući pasmina koker španijela. Ovi maleni psi obožavaju bliskost sa svojim vlasnicima i vole da se grle i maze, a rasa je takva da neće oklevati da vam pokažu koliko im je stalo do vas. Ova vrsta psa takođe zahtijeva veliku količinu strpljenja, no s obzirom na to koliko duboko brinete za svoje prijatelje i prijatelje i koliko ste posvećeni stvarima koje volite, ova pasmina savršena je za vas, a Ribama odgovaraju još i maltezeri i bernardinci.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.