Ukoliko mislite da je retrogradni Merkur najgore što nas je sačekalo u aprilu, mislite opet - jer nas 24. aprila 2024. godine, u 01.49 časova čeka pun Mesec koji će sijati u fiksnim, tamnim, dubokim vodama Škorpije, suprotstavljajući se Suncu u znaku Bika koji je nesklon promenama i koji traži zadovoljstvo. Pun mesec u znaku Škorpije je već veliki udar, ali ovaj dolazi i sa jednim od namoćnijih apsekata u celoj astrologiji.

Dok Sunce sija u Biku, a Mesec leži u Škorpiji, energije i jednog i drugog će formirati moćni T-kvadrat sa Plutonom, planetom smrti i ponovnog rođenja, koja je ove godine otvorila radnju u Vodoliji.

Podsetimo, Pluton je povezan sa otkopavanjem, uništavanjem, kompostiranjem i pepelom prošlosti.

Pun Mesec ovog puta pravi kvadrat sa Plutonom.
ganapathy-kumar-9kbsq91NFwg-unsplash.jpg 

T-kvadrat se formira kada se najmanje dve planete suprotstave jedna drugoj i obe u kvadratu imaju treću planetu. Treća planeta, u ovom slučaju, Pluton, poznata je kao apeks ili fokalna planeta. Ovde se aktiviraju energije suprotstavljenih planeta i mogu, nadamo se, da izraze i razreše njihove konfliktne prirode.

Kao što astrolog Frenk Kliford objašnjava, "T-kvadrat je poput lonca pod pritiskom energije, nervoze i stresa. Simbolizuje aspekte nas koji su u suprotnosti jedni sa drugima. Kao centralni igrač, fokalna planeta je dinamička tačka oslobađanja i rezolucije ove konfiguracije; tu se polarizacija opozicije može na konkretan način manifestovati. Nudi moćno rešenje za nagomilanu napetost."

Tokom ovog punog meseca, mi imamo suštinsko sopstvo (Sunce) koje se suočava sa našom emocionalnom prirodom i instinktivnim potrebama (Mesec) dok su oboje u borbi za moć/kavez sa transformacijom (Pluton).

"Nema rođenja bez smrti, nema slave bez hrabrosti"

T-kvadrati se uvek spuštaju u jednom modalitetu, a u ovom slučaju je taj modalitet fiksan. Sporo u startu i otporan na promene, fiksna energija se drži čvrsto i često joj je potrebno snažno spoljašnje guranje napred da li dobijamo čvrst udarac zahvaljujući ovom T-kvadratu.

Pun Mesec donosi promene.
Shutterstock 

Kako Kliford tvrdi, "sa kvadratima, nema dobitka bez bola i bez hrabrosti, nema slave". Bik želi da melje, a Škorpija da kopa, ali koji im je cilj? Pod ovim Mesecom, možemo početi da uviđamo kako se balansiranje želje da zadovoljimo naše osnovne potrebe (Bik) i iskopamo naše emocionalne dubine (Škorpija) može postići samo sagorevanjem i iznova izgradnjom našeg odnosa sa željom i zaslužnim, resursima i odnosima.

Ako shvatimo da je Pluton naša fokalna planeta i ventil za otpuštanje napetosti između Sunca u Biku i Meseca u Škorpiji, onda je kosmički ključ za napredak radikalno ponovno rođenje.

Pluton je planeta uništenja u ime stvaranja, seizmička promena u službi veće priče. Često planeta Pluton „iskušava“ našu snagu, izbacujući (često iznenada, retko nežno) ono što nas sputava. Zamislite ga kao profesora Snejpa - sumnjive metode i pod svim tamnim ogrtačima i podmetnutim očima, dobre namere.

Pouka ove lunacije? Bolno je pustiti, ali nemoguće je zadržati.

Promena je nadohvat ruke, ljudi, i dok je ponovno rođenje čudesno, ono je nasilno i promenljivo, a trenuci koji joj prethode su duboki, mračni i zastrašujući. Da bismo postali ono što jesmo, moramo da spalimo ono što smo bili, prenosi New York Post.

Bonus video:

Pozitivne i negative strane Bikova, Devica i Jarčeva TikTok/tohpazzz

Izvor: Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.