Od sutra nas očekuje olakšanje – Merkur 18. januara završava svoj retrogadni hod koji traje od 29. decembra, a njegov direktan uticaj najviše će se odraziti na Device, Strelčeve i Jarčeve.

Čak i ljudi koji nisu toliko upućeni u astrologiju čuli su za ozloglašeni aspekt retrogradnog Merkura, a sutra, 18. januara, ova planeta komunikacije kreće napred, direktno.

Merkur u direktnom hodu pomaže nam da izgladimo stare nesporazume, da krenemo u nove pobede. Izgovaramo napokon ono što smo dugo nosili u sebi. Opuštamo se. Rešavamo zaostalu dokumentaciju. Vreme je da prošlost ostavimo iza sebe i jasno definišemo ciljeve koje želimo da ostvarimo. Više nemamo izgovora zašto nešto ne ide ili nije… Želite da promenite posao, pravi je trenutak da se pokrenete.

Direktan Merkur poseban uticaj ima na ova tri horoskopska znaka:

Devica

Tokom direktnog Merkura, stvari na poslu će početi bolje da se odvijaju. Upravo je retrogradni hod Merkura uzburkao strasti u vašem poslovnom okruženju, a sada je vreme da se primirite i uživate u pozitivnijoj radnoj atmosferi jer će sve teći glatko.

18 januara merkur kreće direktno
Shutterstock 

Strelac

Velike su šanse da ste pokušali da se sklonite, da pobegnete negde na neko vreme. Na zasluženi odmor. Ali svaka ta prilika vam je umakla. Sada, kada je Merkur direktan, sve te želje ćete ostvariti. Sloboda vam se vratila dragi Strelčevi i vi ćete biti presrećni što konačno možete da uživate u avanturama.

Jarac

Izbegavali ste velike kupovine i investicije, ali sada ste ponovo dobili želju da zaplivate u finansijskim vodama. Direktan Merkur uklanja sve loše procene i čisti put ka uspehu. Sumnje su uklonjene, a vi se ponovo osećate kao opasan igrač, piše zadovoljna.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.