U poslednje vreme smo svedočili velikim povracima raznih dekada, stilova i trendova, i da se razumemo, nema tu ničega specijalno šokantnog, budući da je moda ciklična stvar.

Moda sedamdesetih godina je zaista bila šerenolika. Prvo na šta pomislimo su maksi haljine, zvonaste pantalone, rese i visok struk. Ova dekada ostavila je neizbrisiv trag u istoriji mode upravo svojom širinom i različitim stilovima u jednom vremenskom razdoblju.

Zato sada, ukoliko je vaš stil pretežno retro fazona to nikako ne znači da ste ostali zarobljeni u vremenu kada je određeni komad bio moderan.
Trend sedamdesetih je odličan način da izgledate vitkije zbog dužih krojeva, a printovi i aksesoari su tu da razbiju monotoniju outfita.

Ključni komadi koji su obeležili ovaj period su svakako zvoncarice, crop topovi, zvonasti i lepršavi materijali, ali i upadljivi dezeni i boje.

Zvoncarice

Visoko prvo mesto prepoznatljivosti ovog brenda drže zvonaste farmerke. Idealno bi bilo da su od teksasa, ali u obzir dolaze i drugi materijali. Iako su se za vreme popularizacije skinny džinsa smatrale modnim promašajem, sada opet svedočimo njihovom ponovnom ekpanzijom.
Iako sam ih oduvek volela, nisam imala hrabrosti da ih nosim kada nisu bile trend, a sada konačno mogu da ih nosim bez bojazi da se moj izgled smatra promašajem. Ovaj model mnogo bolje stoji od uskih farmerica jer vizuelno izdužuje noge i odlično ističe struk.

Haljina na vezivanje

Ležerna haljina koja je kreirana s ciljem da svim ženama, bez obzira na tip građe, stoji dobro. Ova haljina jednostavno ne može da izgleda loše, a od početka sedamdesetih susretali smo se sa raznim dezenima. Jedan od omiljenih je svakako boho stil koji i danas ga volimo! Tada je predstavljao osnovu stila gotovo svake žene, što je značilo da smo svuda mogli da vidimo ležernost u oblačenju kroz heklane bluze i haljine i zvonaste farmerke. Maksi haljine, opušteni krojevi i siluete, bezbrižan osećaj, sve ono po čemu je boho kultura poznata, u mnogome se prepoznaje u ovim krojevima.

Platforme

Odličan primer kako da noge izgledaju mršavije, a samo držanje tela poboljšano. Iako na prvu loptu deluju zastrašujuće, stvorene su da svaku kombinaciju podignu na viši nivo.

Print

Stil sedamdesetih prosto sav vrišti od upadljivih boja i dezena. Iako sam i sama minimalista, osoba koja mahom nosi klasične i basic kombinacije, ove sezone mi je bilo potrebno da u svoj stil pridodam malo šarenih boja i raznih printova. Moram da priznam da mi je ovako smela promena mnogo prijala!

Crop top

Najzgodnije dame i manekenke, poput Kendal Džener i Điđi Hadid, obožavaju ovaj komad. Pa, nije ni čudo jer imaju struk koji mogu bez griže savesti pokazati svetu. Ovakav model majica se može kombinovati u svakodnevnim prilikama sa pantalonama i sakoima, kariranim košuljama i dubokim farmericama, a da pritom ne delujete previše "golo" već da diskretno otkrijete svoj novi modni adut.