Prolećni i letnji trendovi uveliko su zavladali modnim ormarima influenserki i street stlye kombinacijama. Bez obzira u kojoj meri pratite modu, neke od vodećih trendova nećete moći da ignorišete.

Analizom novih modnih trendova, bez imalo sumnje možemo reći da nas očekuje vrlo uzbudljiva sezona. Jarke boje, odvažni krojevi, modeli koji ističu siluetu i materijali koji privlače pažnju. Ako volite da izgledom privlačite poglede, a ne bojite se odvažnih modnih kombinacija, ovo je definitivno vaša sezona.

Pogledajte u nastavku koji komadi će dominirati ovog proleća i leta...

Korseti

Korset su must have komad za celu 2022. godinu. Na modnim pistama predstavili su ga brojni brendovi u sezonama jesen/zima 2022., a vrlo brzo su ga ponele i brojne zvijezde, uključujući Hanter Šafer, koju smo gledali u seriji "Euforija".

Uočile su ih i brojne zaljubljenice u modu, pa tako podaci poznatog sajta Stylight pokazuju porast pretraživanja za ovaj komad od vrtoglavih 472 posto.

Bela Hadid obožava korsete
Instagram 

Crop džemperi i topovi

Poslednjih nekoliko sezona obeležio je povratak trendova iz 90-ih, a izdvojili su se crop topovi, modni komadi namenjeni modno neustrašivima devojkama. Nakon toga su zavladali zimskom garderobom i stigli su crop vdžemperi. Svi su već bukvalno opsednuti crop setom modne kuće MiuMiu, koji je rasprodat u rekordnom roku.

Krop top džempere predstavila je modna kuća Miu Miu
Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Imali smo priliku da i našu najuspešniju influenserku Tamaru Kalinić vidimo u ovom it komadu.

Tamara Kalinić nije odolela krop topu
IPA / ddp USA / Profimedia 

Žuta boja

U toplijim danima posežemo za svetlijim i življim nijansama, a ističe se žuta boja beleži rrast od 15 posto. Naime, ono što je prošle godine bila zelena, to je ove godine jarka nijansa žute. Dolazi u svim modnim oblicima, a it devojke neretko nose outfite od glave do pete u ovoj nijansi.

Žuta boja nosie se tokom toplijih meseci
Shutterstock 

Mantili od lateksa 

Zoe Kravitc svakako je jedna od stilski najdoteranijih zvezda našeg vremena, a od premijere filma "Betman" u kojem tumači ulogu Žene mačke, priuštila nam je više nezaboravnih modnih trenutaka.

Zore Kravic u Parizu na premijeri Betmena u YSL mantilu
Instagram 

U Parizu je nosila jedan od najpopularnijih modnih komada za proleće - mantil. Ovaj odevni predmet našao se i na radaru brojnih zaljubljenica u modu, a potražnja za njim porasla za 33 posto.

Zoe Kravic u lateks crnom mantilu
Instagram 

Matrix sunčane naočare

Sunčane naočare u stilu modela koje je popularizovao film "Matrix" jedan je važnijih modnih komada koji je obeležio 90-e, a ove sezone vraća se na velika vrata. Popularnosti ovog modela doprinele su Kim Kardašijan, Dua Lipa, Hejli Biber, Bela Hadid... a popularnost ne prestaje da im raste.

Monge slavne dame nose matrix naočare
Instagram 

Torbe u obliku polumeseca

U sezoni pred nama zaboravite na torbe jer torba za proleće 2022. godine je model u obliku polumeseca. Stylight beleži im vrtoglav rast pretraživanja od 118 posto, a torbice ovog oblika nude i prestižna modna imena – Fendi sa svojom linijom Fendigraphy i Balenciaga s novom verzijom torbice Cagole, koja je prvi put predstavljena 2010. godine. Slavne dame odmah su prigrlile ovaj trend, a torbicu Cagole nosi i Kim i to u neonski žutoj boji.

Pruge i kocke

Kada je reč o prolećnim i letnjim trendovima, nemoguće je ne spomenuti pruge i kocke. Ova dva printa biće apsolutni vladari tokom toplih meseci, a Stylight beleži rast od 28 posto zanimanja za oba printa.

Činjenica je da ova dva printa ni ne izlaze iz mode – pre bi se moglo reći da su bezvremenski klasik koji nekada malo više dođe u centar modne pažnje.