Još od završetka prve sezone serije "Euforija", s nestrpljenjem smo čekalli nove epizode, a juče je premijerno na HBO prikazana prva epizoda druge sezone.

Kroz osam epizoda pratili smo priču Ru, 17-godišnje devojke koja je zavisna od narkotika a koju glumi Zendaja.

Serija je donela i nagradu Emmy glavnoj glumici za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji. Time je postala najmlađa osoba kojoj je ovo ikada pošlo za rukom.

Mnoge provokativne scene bile su previše za osetljive oči roditelja širom sveta: pisale su se peticije da se serija ukine, a ipak, HBO je odlučio da je obnovi za drugu sezonu.

Zendaja je zahvaljujući seriji Euforija postala prva najmlađa glumica koja je osvojila Emmy
Youtube 

A šta nas čeka u drugoj sezoni?

Mnogo više seksa, nasilje, golotinje i nelagodnosti, što su mogli da vide svi oni koji su pogledali prvu epizodu. Iako mnogi na pri utisak pomisle da je reč o običnoj tinejdž drami, ova serija je zapravo mnogo više od toga.

U novim epizodama ima toliko mnogo seksa, golotinje i uznemirujućeg nasilja da pojedini kritičari i američki mediji navode da je serija negledljiva za one sa slabim stomakom. Likovi međusobno maltretiraju, psihički i fizički uništavaju jedni druge do trenutka kada je gledaocima potreban bromazepam za smirenje.

Nastavak serije donosi mnogo više seksa, nasilja i teških situacija
Youtube 

U nekim trenucima gledaocima je teško da poveruju da glavni likovi u seriji imaju tek sedamnaest godina zbog ponašanja i situacija u kojima se nalaze. 

Nove epizode gotovo svakom sekundom provociraju gledaoce i stvaraju blagi osećaj nelagodnosti zbog onoga što se dešava. Posebnu pažnju, pored Ru koja pati od zavisnosti od narkotika i Džuls, transrodne depresivne tinejdžerke, privlače i Nejt Džejkobs, bogati beli strejt mladić koji živi u iščašenim porodičnim odnosima i svoju agresivnu patologiju koju ima sa rođenim ocem prenosi na svoje partnerke.

Posebnu pažnju, pored Ru koja pati od zavisnosti od narkotika i Džuls
Youtube 

Ne treba zaboraviti ni Ket koja manjak samopouzdanja i nezadovoljstva svojim fizičkim izgledom nadomešćuje skidajući se strancima na internetu.

Nejt Džejkobs takođe privlači pažnju zbog svojih problema s ocem
Youtube 

S obzirom na to da smo već u prvoj epizodi mogli da vidimo da je Nejt preoteo devojku svom najboljem drugu, kao i da biva monstruzno prebijen zbog racije koju je izazvao u prvoj sezoni, nema sumnje da zanimljiv nastavak tek sledi, a i sama Zendaja je na svom Instagramu upozorila fanove da Euforija vrvi od sadržaja za odrasle.

U prvoj epizodi 2. sezone Fez se sveti Nejtu zbog racije koju je izazvao na samom kraju 1. sezone
Youtube 

"Znam da sam ovo već rekla, ali želim da ponovim svima da je Euforija za zrelu publiku. Ova sezona, možda čak i više nego prethodna, je duboko emotivna i bavi se temama koje mogu biti ‘trigeri’ i koje je teško gledati", napisala je glumica.