"Tatine" patike neuglednog izgleda vode glavnu reč na modnoj sceni poslednjih sezona, a modeli sa potpisom brenda New Balance ubedljivo su postali sinonim za njih.

Danas gotovo da ne postoji poznata modna zavisnica koja u svoju kolekciju nije uvrstila barem jedan model patika s potpisom brenda New Balance koje se priklanjaju trendu nostalgične mode.

Model 990 u sivoj boji, kreiran 1982. godine, oličenje je takozvanih ‘tatinih’ patika i u street style krugovima danas važi za jedan od posebno popularnih modela s potpisom brenda New Balance.

Hejli Biber obožava new balance retro patike
@TheHapaBlonde / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ipak, poslednjih meseci dobio je dostojnu konkurenciju u modelu 550. Svetlost dana su ugledale sedam godina kasnije, a kao i brojni aktuelni modeli, prvobitno su namenjene za košarkaški teren, a u komercijalnom smislu nisu se uspele preterano proslaviti.

Nekoliko decenija kasnije, zahvaljujući modnoj auri njujorškog brenda Aimé Leon Dore, model 550 zavredio je pažnju modne javnosti. Poput svog prethodnika, patike 550 brenda New Balance sve češće viđamo na nogama it djevojaka i modnih zvezda sa Instagrama.

Emili Ratajkovski ponela je 550 model new balance patika.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

U svetu slavnih njihovom najvećom obožavateljkom pokazala se američka it devojka Hejli Biber, a 550 manija podjednako je zahvatila i modne influenserke širom sveta.