S obzirom na to da je 2021. godina na izmaku, idealno je vreme da rezimiramo modne trendove koji su vladali prethodnih 12 meseci Ovaj put socvnućemo se na cipele. Izdovjili smo pet modela koje smo često viđali u street style izdanjima.

Mokasine

Trend nošenja udobne obuće iz 2020. godine nastavio se i u 2021. godini. Jednima nezamenjive, drugima nimalo drage - mokasine su jedan od onih modela cipela koje ili volite ili mrzite. Jedno je sigurno, gotovo da nema udobnijih klasičnih cipela za celodnevno nošenje. Osvojile su influenserke, poznate dame, a i nas, moramo priznati. Mnogi veruju da će se njihov trend nastaviti i naredne sezone.

Mokasnie su u 2021. prelavile Instagram.
Instagram 

Cipele s mačjom potpeticom

Baš kao i u slučaju mokasina, modeli cipela s minijaturnom potpeticom nešto su oko čega nikad nećemo usuglasiti mišljenja. Niske žene i dalje preferiraju visoke potpetice, ali one visoke rado se prepuštaju ovom trendu.

Mačje potpetice vladale su u godini koja je na imazku, a rado ih biraju visoke žene.
screenshoot/instagram 

Retro patike

Nakon poduže vladavine poprilično futurističkih modela, ova godina donela nam je povratak patika retro dizajna. Na sveopšte oduševljenje ljubitelja klasičnih sportskih patika, a mđeu prvima su ih nosile slavne manekenke i influenserke.

Retro patike obažava i Hejli Biber.
LESE/RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kaubojke 

Bez obzira na to radi li se o gležnjačama ili visokim modelima, čizme inspirisane kaubojskim modelima ove godine nigde niste mogli zaobići.

Kaubojske čizme aktuelne su i ove sezone.
Shutterstock 

Sandale s kaiščićima

Strappy modeli obeležili su kraj prolećne i letnju sezonu. Sandale s kaiščićima možda nisu najpraktičnije ako vam je prioritet sigurnost stopala, ali ne možemo a da se ne složimo da izgledaju veoma efektno.

Sanale sa kaiščićima, pogotovo tanga model bio je must have leta 2021.
Shutterstock