Čuveni Institut Pantone, vodeći svetski autoritet u oblasti boja svake godine predviđa koje će boje će dominirati u narednom periodu, kada je reč o odeći, modi, šminkanju, ali i enterijeru i dizajnu...

Pantone za 2022. godinu najavljuje nijansa zvana Very Peri biti vodeći trend! Reč je o svetloplavaoj boji s primesama ljubičaste i crvene, koja pokazuje radostan stav i dinamiku koja podstiče kreativnost i maštovito izražavanje.


Ovo je inače sasvim nova nijansa plave boje, a dobila je oznaku 17-3938. Trebalo bi da podstiče inovativnost i pomogne u prihvatanju promena posle pandemije.

- Very Peri nas podseća na bezbrižno samopouzdanje i smelu radoznalost. Ona nam pomaže da shvatimo novi i izmenjeni pejzaž mogućnosti, otvara nam novu viziju dok iznova počinjemo svoje živote. Ona nam pokazuje budućnost u novom svetlu, piše u saopštenju ove kuće.

Very Peri nijansa će biti vodeći trend
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ova boja naginje ka ljubičastoj, odnosno boji lavande i pruža vrlo zanimljive mogućnosti kada je reč o kombinovanju - verujemo da nema kombinacije uz koju neće izgledati sjajno.

Ovakvi tonovi često se svrstavaju u nijanse koje podižu odevnu kombinaciju na viši nivo, unapređuju look i čine da autfit izgleda lepše i luksuznije.

Very Peri dominiraće ne samo u našim ormarima, već i u mejkapu, dizajnu enterijera, grafičkom dizajnu, dizajnu ambalaže, zapravo viđaćemo je svuda oko nas...

Boja koja će svaki look podići na viši nivo.
Shutterstock