Tako tek što smo zaboravili na patike na platformu, veoma popularnim u vreme ekspanzije blogova, modni insajderi predviđaju da će se uskoro vratiti na velika vrata što znači da je pitanje trenutka kada ćemo ih ponovo viđati na policama radnji.

Naime, patike sa platformom neretko podele brojna mišljenja pa tako dok ih neki obožavaju, drugi smatraju da je reč o jednom od najgorih trendova, ali one uprkos svemu uspešno pronalaze mesto u kolekcijama trendseterki.

Patike na platformu označene su kao najgori trend obuće.
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Reč je o Bekett modelu koji je vrlo brzo postao jedan od najtraženijih u 2011. godini, a pojavile su se i mnoge pristupačnije verzije. Ovaj model zaista je bilo nemoguće ne zapaziti, a njegov zanimljiv i drugačiji dizajn, nešto je o čemu se i danas priča.

Osim brendova visoke mode, pojavili su se i modeli sportskih marki. Primera radi, Nike-ov Dunke model ili Adidasov kultni Stan Smith dobili su platformu i tako parirali Bekett modelu.

Ove patike često su prozivane izuzetno neatraktivnim i bespotrebnim jer poenta patika jeste da su udobne i praktične za sve prilike, pa je tako ovaj trend relativno brzo i ‘izašao’ iz mode. Međutim, kako to obično biva, moda je ciklična, a čini se da će se ove sezone vratiti i spomenuti modeli.

Naime, Isabel Marant ima osveženu varijantu popularnog Bekett modela čije će se slične varijante pronaći i u high street radnjama.

Da li ćete i vi svoju kolekciju obuće obogatiti patikama sa platformom? Odgovorite nam u anketi!