Udobne i praktične, popularne planinarske čizme prepoznatljivog dizajna, s efektnim kukicama i uočljivim vezicama, postale su jedan od omiljenijih modela obuće pri kombinovanju zimskih, casual stajlinga.

Zahvaljujući brendovima poput skandinavskog Gannija, planinarske čizme dobije su dostojan makeover u pogledu razigranih detalja poput vezica jarkih boja, a svojim stajlinzima modne zavisnice s Instagrama već su imale priliku da dokažu njihovu karakteristiku svestrane obuće.

U odnosu na glomazne modele, nešto drugačija verzija gojzerica za šetnju gradskim ulicama suptilnija je u pogledu siluete, a kako bi ih uspešno izneli postoji nekoliko stvari na koje je potrebno obratiti pažnju.

Naime, pema rečima modnih stručnjaka, planinarske čizme u gradskoj varijanti trebali bi uvek izgledati čisto i negovano, a prilikom njihovog nošenja izbegavajte komade poput pantalona s džepovima i funkcionalnih jakni kako biste izbegli dodatno isticanje njihove funkcije.

Poput combat modela, planinarske čizme činiće izvrstan kontrast sofisticiranim odevnim komadim, a inspiraciju možete pronaći među influenserkama koje smo izdvojili.

Ovom modelu nije odolela ni Blejk Lajvli, jedna od najbolje obučenih glumica, koja gojzerice, moramo priznati kombinuje na sjajan način.

Blejk na sjajan način kombinuje gojzarice
MEGA / The Mega Agency / Profimedia