Iako su patike sa skrivenom petom - visokom potpeticom nosili mnogi, ubrzo su postale najomraženiji trend. Nismo ni slutili da bi se vratile u 2021. godini, ali to je još jedan dokaz da moda nema pravila.

Patike pod nazivom Bekett čiju je glavnu karakteristiku činila puna, skrivena peta, a deset godina kasnije, njihova dizajnerka osmislila je novu verziju sa novim imenom.

miranda ker u isabel marant patikama
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Ova obuća delovala je kao most između visokih platformi i udobne obuće. Patike su prvi put stekle slavu ranih 2010-ih, zahvaljujući Bijonse i njenom spotu "Love On Top", u kojem je nosila par Bekett patika.

Ubrzo su napravile eksploziju u modnom svetu i nosile su ih slavne osobe poput Rijane i Kendal Džener, što ih je učinilo jednim od bestselera kuće u samo nekoliko sezona.

Isabel Marant prodala je više od 200.000 pari Bekettsa od prvog lansiranja.

- Nikada nisam prestala da ih nosim. Najudobnije stvari su stvari koje ćete uvek nositi i kojih vam nikad nije dosta - rekla je Isabel Marant.

Ona je ove godine lansirala i nove modele patika "na petu". Novi model Isabel Marant daje dodatnih 10 centimetara visine.

Napravljene od kože, liče originalnom modelu, a njihova nova verzija sada nosi naziv Balskee. 

Ovaj model sadrži nekoliko boja - crnu, belu, bež, zelenu, crvenu i žutu, a cena iznosi 770 dolara.