Što se tiče omiljenih patika koje su neizbežne u sezoni pred nama, tri modela najbolje će se slagati sa pantalona širokih nogavica koje su ove sezone apsolutni must have!

Platnene patike

Klasični modeli patika, poput večnih starki vrlo često vire ispod nogavica širokih pantalona. Pitate se zašto? Budući da platnene patike potiču iz 90-ih, iz vremena kada su takođe vladali modeli pantalona sa širokim nogavicama, ova dva modela savršeno se nadopunjavaju.

Kombinacija će biti vrlo trendi ako se odlučite za duboke modele patika, ali i za one modele s debljim đonom. Naime, upravo su takve patik sjajne ako su vam pantalone mrvicu duže.

Bele retro patike

Klasične bele patike uvek su dobar izbor, uz haljine, suknje i pantalone. Ovaj model obožavaju i domaće influenserke, a posebno efektno izgleda kombinacija svetlih farmerica i patika u svetloj nijansi, poput prljavo bele. Osim belih, ispranih pantalona, s retro patikama odlično će se slagati i modeli pantalona u svetlo plavoj boji koje sjajno kombinuje Maria Valdes.

Sportske patike

Nijedan model patika ove jeseni nije toliko popularan kod Instagram influensera kao model sportskih, pomalo muškobanjastih patika, a zaljubljenici najčešće posežu za modelima sive boje ili onima sa sivim detaljima.

Odlično izgledaju uz pantalone širokih nogavica jer celoj kombinaciji daju istovremeno moderan i sportski izgled. Osim toga, ako odaberete vrlo trendi kožne pantalone širokih nogavica u jarkim bojama, ova odevna kombinacija dobiće elegantan prizvuk, poput look-a Nađe Stanojević koja obožava ovaj model patika.