Iako se glumica Sofija Vergara obično ne odvaja od štikli bez obzira na prilike, ovaj put je za svakodnevnu priliku odabrala patike. Uz farmerke i sportsku majicu kombinovala je bele patike, ali se umesto klasičnog modela odlučila za predimenzioniranu.

Iako još uvek nosi cipele koje su svi otpisali, to nije slučaj i sa patikama koje slove za trend već nekoliko sezona.

Ovaj model patika sa masivnim đonom pripada trendu takozvanih ružnih cipela koje su pre nekoliko godina pokupile sve simpatije, a kako mnogi nisu očekivali - još uvek nalaze svoje verne obožavaoce. U galeriji u nastavku teksta pogledajte kako najženstvenijoj dami pristaju patike:

Instagram, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Sofija Vergara u patikama

I dok nekima veoma prija trend ružnih cipela, drugima jednostavno je prijaju jer su navikli na klasiku.

Psihološkinja Karolin Mair, s druge strane, ima objašnjenje zašto su ružni modeli nekima toliko privlačni.

“Ružna moda privlači pažnju jer je drugačija. Ignorišemo normalne ili prosečne predmete jer smo na njih navikli, ali ćemo više pažnje posvetiti složenim ili neobičnim predmetima, što uključuje i ružne cipele. Privlačeći pažnju posmatrača, ružna moda postaje fascinantna. Možda to nije estetski najugodnije, ali upravo ta estetika privlači druge”, rekla je ona za strane medije.

sofija vergara
Instagram 

Sofiju do sada nismo videli u štiklama koje pripadaju ružnom trendu obuće, ali jesmo svakako u otpisanom modelu koji retko ko više nosi, ali izgleda da su je zainteresovale i malo komfornije kombinacije koje uključuju i prevelike patike.