Već tokom prošle godine, kada su svetske trendseterke poludele za modelom Versace cipela, bilo nam je jasno da se na velika vrata vraćaju platforme!

Iako to mnogi nisu očekivali, obzirom da su jedno vreme bile veoma omražene, sada su cipele sa platformom najavljene kao jedan od najvećih trendova u 2022. godini.

Već sada se iskristalisao je jedan od najmodernijih modela tog tipa, a reč je o cipelama sa platformom koje su inspirisane čuvenim Mary Jane modelom, koje je ponela i Sara Džesika Parker u nastavku serije "Seks i grad" pod nazivom "I tek tako".

Sara Džesika Parker u Mary Jane cipelama na platformu na snimanju nastavka kultne serije.
SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Predstavljene su kao savršen trend za sve žene koje u prethodnih godinu i po dana nisu nosile visoke potpetice jer je reč o vrlo udobnoj obući uprkos visokoj štikli, a osim toga su odličan izbor cipela za prelazni period između zime i proleća.

Mary Janes cipele podrazumevaju kožne ili lakovane cipele sa jednim ili nekoliko kaišića, a ovaj retro model sada je dopunjen i trendi platformom. Već je osvojio srca poznatih trendseterki, ali i poznatih dama poput Bele Hadid i Olivije Rodrigo.

Mary Jane cipele podrazumevaju kožne ili lakovane cipele sa jednim ili nekoliko kaišića.
Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ovaj model s platformom odlikuje savršena stabilnost, te tako može biti idealan izbor i za dnevne varijante.

Ovaj tip obuće najbolje se kombinuje sa kratkim ili suknjama midi dužine, ali i sa lepršavim haljinama. Najlonke u boji ili sa dezenom će ih posebno lepo istaći, a ako ste hrabri i volite da eksperimentišete sa modom možete ih nositi i na gole noge i kratke čarape sa dezenom, naravno kada vremenske prilike to dozvole.

A u galeriji pogledajte kako ih zanimljivo kominuju trendseterke:

Instagram, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia Trendseterke hit Mary Jane cipele sa platformom kombinuju na najrazličitije načine.