Nakon što su dugi niz meseci bile zapostavljene usled pandemije, visoke potpetice proživljavaju renesansu, tačnije njihove najdeblje verzije istaknute su na mnogo obuće ove sezone.

Povratak obuće s platformom vidljiv je na policama modnih brendova. Nakon što su, početkom jeseni, scenom prvo zavladali modeli mokasina, platforma peta danas krasi mnoštvo modela obuće – od čizama po uzoru na modele s potpisom Bottege Venete do sandala metalnoga sjaja, kao stvorenih za sezonu prazničnih zabava.

mokasine na stiklu
Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Da se platforme polako vraćaju na modnu scenu, dovoljno govori popularnost modela Aevitas s potpisom modne kuće Versace.

Predstavljene u sklopu aktualne kolekcije brenda, ove sandale poslednjih nedelja viđane su na nogama brojnih poznatih dama, a postale su i drugi najtraženiji komad na modnoj sceni prema istraživanju Lysta.

tamara kalinic na versace reviji
- / SGP / Profimedia 

Sve to ide u prilog obući s platformom, petom koja je vrhunac popularnosti poslednji put doživela 90-ih godina, a obeležila je eru ludih 70-ih. U odnosu na druge modele obuće s visokom potpeticom, u modelima s platforma petom hod je znatno lakši te istovremeno daruju potrebne centimetre figuri bez žrtvovanja udobnosti.

ledi gaga na premijeri filma house of gucci
Eric Charbonneau / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U svetu slavnih, nezavisno o aktualnim trendovima, njihovom najvećom ljubiteljkom pokazala se pop zvezda Ledi Gaga, a priliku da hoda u omiljenim platformama ovih dana itekako je iskoristila na premijeri novog filma u kom glumi glavnu ulogu "House of Gucci".

U galeriji pogledajte cipele koje vam daju na visini i ne oduzimaju udobnost koje možete pronaći u Srbiji:

Print screen / Stradivarius, printscreen/ bershka Cipele sa visokom štiklom