Trendovi se danas smenjuju gotovo brzinom svetlosti, međutim, dobro je znati da će za neke, mnogima omiljene komade, biti mesta i tokom 2022. godine.

Ukoliko ste već u pripremi za prolećno-letnju sezonu i širom otvorenih očiju pratite najnovije ponude, dobro je znati da će i u narednim mesecima ulice biti nezamislive bez 5 trendi komada odeće.

Uz nekoliko dobro osmišljenih modnih detalja, u svakom ćete trenutku biti sjajno odeveni, a evo šta je to što nikako ne bi trebalo još uvek da "penzionišete".

1. Kožni sako

Kožni sako dominira modnom scenom i u narednom periodu, a lako se kombinuje sa svim stilovima.
Shutterstock 

Kožni sako vremenom se nametnuo kao nezaobilazni modni klasik, a varijante od eko kože biće aktuelne i u narednom periodu. Zašto? Nestvarno su šik, veoma su ležerni i spadaju u kategoriju komada koji se fantastično kombinuju uz sve i izgledaju svetski.

2. Farmerice širokih nogavica

Farmerice širokih nogavica glavni su trend i tokom narednih meseci.
Instagram 

Skinny farmerice definitivno odlaze u prošlost i ustupaju mesto modelima sa širokim nogavicama.

Ovaj model apsolutno je na tronu popularnosti, i ne, nećemo ga se zasititi ni tokom 2022. godine. Najbolje od svega je što su farmerice sa širokim nogavicama idealne i za svakodnevne i za večernje kombinacije, tako da su must have u ormaru svake trendseterke.

3. Mini suknja

Mini suknje glavni su trend proleća 2022. godine.
Shutterstock 

Mini suknje vratile su se na velika vrata, a tek sad otkrivaju svoj pun stilski potencijal, bilo da ih nosite sa ili bez hulahopki, ili ste ih uparili sa glomaznim čizmama, mokasinama, patikama ili vrtoglavim potpeticama - jedno je sigurno, sa vaših nogu niko neće moći da skine pogled.

4. Starke

Starke su model patika kojima popularnost ne pada decenijama.
Instagram 

Ako postoji ijedan model patika kojima popularnost ne pada ne godinama, već decenijama, to su zasigurno starke. Kultne patike svakoj odevnoj kombinaciji daju sportski šmek, nevezano da li ih nosite uz maksi haljine, pantalone "na crtu" ili farmerice. Trendseterke poput Olivije Valjd ili Kaje Gerber posebno su prepoznatljive upravo po ovom modelu patika.

5. Klasične, "kancelarijske" pantalone

Ne samo što su udobne, već su apsolutni must-have u svakom garderoberu jer se kombinuju kako uz patike, tako i uz combat čizme, stileto cipele i slično.

Za dodatno naglašen struk samo uvucite košulju ili oversized džemper sa strane i voila - dobili ste modnu bombonu zbog koje ćete biti kraljica ulične mode.