Modne prognoze govore i da će naredne godine farmerice biti još popularnije te da ćemo ih nositi češće nego ikad pre. O tome najbolje svedoče kolekcije za proleće/leto 2022. vodećih dizajnerskih kuća u kojima džins ima posebno mesto.

Proleće/leto 2022. potvrđuje nepopustljivi trend ka ležernim, labavim siluetama.

Na modnom radaru su gotovo sve farmerice rađene po istom obrascu – dubok struk u kombinaciji sa širokim, zvonastim ili ravnim nogavicama.

Dubok struk uvek izdužuje figuru, a u paru s dugim nogavicama, izvesno je da ćemo izgledati nekoliko centimetara više i nekoliko kilograma mršavije.

Teksas farmerke širokog kroja biće u fokusu i 2022. godine.
Instagram 

Isto tako su ponovo dospele u žižu interesovanja i farmerke ravnog kroja koje će naredne godine biti potpuni “must have”. Jednostavne su za kombinovanje, prijatne za nošenje, i slažu se uz sve što imate u ormaru – od dukseva i džempera preko košulja do izazovnih bluza i korseta.

Jedno je sigurno, u 2022. godini ćemo nositi široke, ležerne krojeve, a na vama je da izaberete koji model najviše paše vašoj građi.

Naravno, posebno će biti popularne i farmerke sa prorezima. A ako odaberete pocepane modele, onda je bolje da se odlučite za opcije sa malim rupama ili rezovima u predelu kolena.

U galeriji pogledajte najistaknutije modele sa revija:

Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, FashionPPS / Zuma Press / Profimedia Moderne farmerke poznatih krojeva će biti na modnom radaru i 2022. godine.