Čini se da se nikad nije pojavilo više trendova kao ove godine. Ipak, neki su se posebno izdvojili.

Jedna od najpoznatijih modnih platformi "Lyst" analizirala je hilajde i hiljade pretraživanja po različitim šoping stranicama baš kako bi pronašla top 5 komada koji nose titulu "najpopularnijih" ove godine.

Ono što je zanimljivo je da se ove godine i te kako cenila udobnost jer su se na listi našle i klompe i farmerke opuštenog kroja.

Evo ko se nalazi na u top 5 najtraženijih modnih komada za 2021. godinu:

1. Loose fit Levi's farmerke

Hejli Biber obožava farmerice koje su preplavile Instagram
APEX / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ovogodišnje prolećno - letnje pantalone opuštenog, vrećastog kroja preplavile su modne piste, kao i ormare omiljenih "it" devojaka poput sestara Hadid i Hejli Biber.

Kako se modni svet izvlačio iz trenerki i uskakao u podjednako udobne farmerke, "Lyst" je ove godine zabeležio porast pretraživanja za ovakvim modelom opuštenog kroja i to za čak 52 odsto - dvostruko više od pretraživanja za "skinny" modelima farmerki.

2. Sumbmariner Rolex sat

Ovaj luksuzni sat poznatog švajcarskog brenda u prvom kvartalu ove godine proglašen je najtraženijim modnim aksesoarom. Prodaja ovog sata iz godine u godinu raste za 13 odsto, a ove godine uopšteno je zabeležen veliki interes za luksuznim satovima pogotovo kada je u pitanju moda za venčanja.

3. "Jodie" torba brenda Bottega Veneta

Britanski dizajner Daniel Li, koji je nedavno sve iznenadio svojim odlaskom iz Bottege Venete, ove je godine je uspeo da napravi još jedan ultra moderan i popularan model torbe koji je opčinio modni svet u potpunosti.

Hejli nije odolela Jodie torbi koja je obeležila 2021.
Stoianov-spot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Reč je o modelu torbe "Jodie" koji je u obliku "kroasana" koji se, osim u rukama "it" devojaka, ove godine našao i u rukama brojnih zaljubljenica u modu.

4. Birkenstock klompe

Možda i najveće iznenađenje na listi, s obzirom da je modni svet bio "na aparatima" nakon što je obelodanjena saradnja su klompe boston sa potpisom nemačkog "Birkenstocka".

Tome je defitinitvno doprinelo i to što su ih nosile brojne zvezde, a u odnosu na sve popularnije anatomske papuče Arizona, klompe Boston ove godine zaradile su veći broj pretraživanja od čak 36 odsto.

5. Thom Browne plisirana suknja

I na samom kraju je muška crna plisirana suknja sa potpisom Thoma Brownea. I ovaj modni komad postao je jedan od najtraženijih zbog većeg broja venčanja.

U drugom kvartalu ove godine, ova suknja takođe je osigurala mesto na listi top 10 najtraženijih komada u kategoriji muške mode.