Možda je vam prva ascocijacija na predimenzionirane karirane jakne ta da su ih nosili naši očevi ili majke, ali ne brinite. Vratile su se u velikom stilu a devojke širom sveta poludele su za njima.

Postoji mnogo trendova koji nam se ne dopadaju, ali istraživanje je pokazalo da sve ono što vidite gotovo u svakom butiku, počinje vremenom da vam se dopada.

jakna
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Bilo da ste ljubitelj kariranog ili ne, ove jakne definitivno su zauzeli modni tron kada je u pitanju sezona jesen/zima za 2021. godinu.

Za karirane jakne kažu da su jedan od simbola devedesetih godina, a nakon što ih je jedan brend ulične mode lansirao u prodaju, to su učinile i druge prodavnice jer su odmah prepoznale potencijal popularnosti ovog davno zaboravljenog modela.

Poznate blogerke širom sveta su svojim fotografijama na društvenim mrežama doslovno demonstrirale kako ih možemo kombinovati i ne kriju oduševljenje njima.

Prednost ove jakne je u tome što je možete upariti i sa elegantnim izdanjem a i sa potpuno opuštenim, kežual izdanjem u kojem je glavni akcenat trenerka.

Ukoliko baš ne želite karirani print, postoje i oni koji pripadaju više modnom minimalizmu, te se tako možete opredeliti za jednobojne modele ove jakne.

Kaputi su uvek u modi, ali ako pitate modne blogerke, karirane jakne su definitivno najomiljenija jakna ove jeseni, a možete je pronaći u mnogim prodavnicama uličnih marki za pristojnu sumu novca.