Kada je godine 2019. britanski dizajner Danijel Li transformirsao modni izrižaj brenda Bottega Veneta, sa sobom je doneo novu liniju odvažnih modnih dodataka.

I dok su su pojedini od njih postali ogroman hit na modnoj sceni, poput mrežastih sandala ili, na Instagramu proslavljenih, gumenih čizmi za kišu, verovatno najpoželjnijim komadom s potpisom Bottega Venete postala je torbica Jodie kao moderna verzija hobo torbe na rame.

Otkako je s početkom 2020. godine lansirana u prodaju postala je neizostavna na street style fotografijama o čemu dovoljno svedoče prizori na Instagramu.

Jodie torbica, sama po sebi, predstavlja Lijev moderan pogled na brend Botteg Veneta, u prvom redu interacciato tehniku tretiranja materijala kože, stoga istovremeno izgleda moderno i bezvremenski.

Od posebnog izgleda kože do jednostavnog, a istovremeno efektnog, dizajna, nimalo ne čudi činjenica da je Jodie torba osigurala vojsku fanova.

Zavisno o njenoj veličini, Jodie torba u prodaji se nalazi po ceni od 1.500 evra do 3.000 evra i to u raznim bojama.

Naše influenserke poput Tamare Kalinić i Ene Lune, ali i strane poznate dame poput Hejli Biber, Kim Kardašijan i Kajli Džener obožavaju pomenutu tobricu i često se u javnosti mogu videti s njima.

hejli biber
Stoianov-spot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia