Zvanično je da su već neko vreme obline u modi, a sve učestalije angažovanje"plus size" manekenki u kampanjama top brednova i brojne influenserke nam to i potrvđuju.

Ne morate da imate telo manekenke iz magazina da bi vam uske farmerke ili pantalone od nekog drugog materijala stajale fantastično.

Danas moda ne poznaje veličinu, visinu niti boju kože, kao što je to bilo nekad. Moda danas predstavlja lični stil, izražavanje, slobodu, jedinstvenost.

Zapamtite da moda nije rezervisana samo za mršave - ona podstiče samopouzdanje, bez obzira na konfekcijski broj.

To neguju kako poznate ličnosti, tako i infulenseri na društvenim mrežama. U nastavku pogledajte kako influenseri nose modne trendove i pronađite svoju inspiraciju.

1. Izaberite pantalone sa srednjim ili visokim strukom

Iako se pantalone sa niskim strukom ponovo vraćaju u modu, to ne znači da bi trebalo da ih nosite samo da biste bili u trendu. Budite drugačiji i odaberite pantalone koje idu visoko iznad kukova, jer taj model lepo oblikuje struk i prekriva stomak.

modna kombinacije punije zene
Instagram 

2. Obratite pažnju na boju džinsa

Ako kupujete farmerke, imaju u vidu da tamnoplave nijanse džinsa vizuelno izdužuju noge. Pored toga, ta boja se savršeno kombinuje i veoma je elegantna.

3. Naglasite struk

Oblik peščanog sata smatra se veoma atraktivnim, pa je veoma važno naglasiti struk koliko god je to moguće. Dobar izbor za ovo je tanji kaiš koji se postavlja preko majice, haljine na preklop, košulje ili crop top džemperi.

modna kombinacija punija zene
Instagram 

4. Svetle boje i printovi

Iako je raniji stav bio da svetle boje treba izbegavati, jer šire, svi poznati modni stilisti se ne slažu sa tim. Slobodno možete nositi svetle boje, samo takođe treba da povedete računa da ne birate tanke i nekvalitetne materijale, a što se printa tiče, uvek je bitno da bude u proporciji sa vašom građom.

plus size model nosi belu kosulju i bele pantalone
Instagram 

5. Pruge kao dominantan dezen na garderobi

Da - horizontalne pruge definitivno nisu srećan izbor za sve one koji žele da vizuelno izgledaju vitkije i mršavije u određenoj odevnoj kombinaciji. Međutim, nema svaki dezen sa prugama pomenuti efekat - npr. brojne prugaste šare koje su asimetrične mogu da vas izduže. Birajte garderobu na pruge koje se savijaju na unutra, i videćete koliko ćete n ataj način uspeti da naglasite svoj struk i figuru.