Meksički naučnici rešili su da se pozabave pitanjem da li kilogrami predstavljaju presudan faktor za biranje potencijalnog partnera. Zašto baš meksički?

Pa, dobro je poznato da se Meksiko poslednjih godina bori sa problemom gojaznosti jer više od 70% odrasle populacije pati od viška kilograma.

Uspeli su čak i od Amerikanaca da preuzmu titulu "najdeblje nacije na svetu" tako da nimalo ne čudi zašto su se baš oni zainteresovali za ovakvo istraživanje. Rezultati koje su dobili izazvali su lavinu reakcija i podeljenih mišljenja.

Krupnije žene su iskrenije u odnosima

Sprovedene studije o muško-ženskim odnosima su pokazale kako su srećniji oni muškarci koji su u brakovima sa ženama za koje se smatra da su punije, plus-sajz, istaknutih oblina, koji god izraz upotrebili.
U komparativnoj studiji se pokazalo kako su ti muškarci bili čak 10 puta srećniji od muškaraca koji su u braku sa mršavim ženama. Ove studije su takođe pokazale kako se muškarci koji su oženjeni punijim ženama lakše rešavali svoje svakodnevne probleme i da se svakodnevno više smejali.

kamila kabeljo u kupacem
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Prema jednoj teoriji, rezultate ovog istraživanja zapravo pokazuju da su punije žene brižnije i naročito paze na potrebe i očekivanja svojih muškaraca. Samim time i njihovi muškarci su srećniji. Većina muškaraca koji su u braku s punijim ženama smatra ih iskrenijima u odnosu jer ne skrivaju svoje nedostatke.

Takođe, smatraju ih samouverenijima i svesnijima svojih mana što ih čini još privlačnijima. Za muškarce se kao važan faktor pokazao i podatak da krupnije žene imaju veću verovatnoću za uspešnu trudnoću jer imaju šire bokove koji ih čine pogodnijima za rađanje.

esli grejem
Instagram 

Razlozi zbog kojih su punije žene bolje supruge

Osim navedenih, ovo psihološko istraživanje sprovedeno pod direktivom dr Filemona Alvarada i dr Edgarda Morales je otkrilo još neke razloge zbog kojih punije žene čine svoje muževe srećnijima. Neki od ovih razloga deluju zaista neverovatno, pojedini su duhoviti, a za neke bi rekli i banalni.

1. Ne zahtevaju od svojih muževa savršen fizički izgled

2. Vrsne su kuvarice koje uživaju u hrani

3. Jednostavne su i lako ih je zadovoljiti čak i sitnicom i znakom pažnje

4. Imaju izvrstan smisao za humor koji pogoduje održavanju srećne veze

5. Pružaju izvrsne zagrljaje i vrlo su romantične

6. Sigurnije su jer prihvaćaju činjenicu da su njihova tela takva i ne pokušavaju da se uklope u društvene standarde.

keli bruk
Photo 12 / Alamy / Alamy / Profimedia