IZNOŠENIM FARMERKAMA VRATITE STARI OBLIK "Pasta" trik učiniće da izgledaju kao prvog dana

Uz pomoć pasta trika vratićete farmerkama stari oblik i fino ih osvežiti za još nekoliko sezona nošenja.

Uz jedan trik možete farmericama povratiti stari sjaj
Shutterstock 

Farmerke su klasik u ženskom ormaru i nešto bez čega teško možemo da zamislimo dobar outfit. Uvek su dobar izbor za sve svakodnevne prilike i baš zbog takve praktičnosti teško se od njih odvajamo. 

Ipak, rezultat svakodnevnog nošenja zna da budu izlizane i farmerke koje su promenile oblik.

Prve uočljive promene na dugo nošenim farmerkama javljaju se najčešće na kolenima i zadnjici, a posebno ako je u pitanju skinny džins.

Farmerke visokog struka ove sezone viđamo na gotovo svakom koraku.
Instagram 

Ipak, stalno pranje u veš mašini na visokim temperaturama nije rešenje, jer postoji efikasniji način da skupite farmerke odnosno vratite u prvobitan oblik.

Reč je o "pasta" triku i verovatno ćete se zapitati kakve veze imaju farmerke i testenina? Na prvi pogled, baš nikakve. Međutim, ukoliko želite da osvežite već iznošene pantalone koje su izgubile oblik, upravo novaj trik vam može pomoći u tome.

Farmerke visokog struka je potrebno ponekad osvežiti pranjem u ključaloj vodi.
Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kako funkcioniše "pasta" trik skupljanja farmerki?

Baš kao testeninu, “kuvajte” farmerke deset minuta u slanoj vodi. Farmerke treba fino da se krčkaju u šerpi što osigurava da boja ostane u vlaknima džinsa, a ključala voda osigurava da se pamuk trajno steže.

Farmerke se najčešće rašire u kolenima i zadnjici.
Instagram 

Ali budite oprezni, pročitajte etiketu na farmerkama pre ovog postupka. Ako u pantalonama ima elastana (što može biti slučaj sa skinny farmerkama), ovaj metod nažalost ne dolazi u obzir, jer se veštačka vlakna uništavaju toplotom.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši