ZAŠTO NIKADA NE TREBA PRATI FARMERICE? Direktor Levi's-a je sve do detalja objasnio

Otkrijte u nastavku zbog čega stručnjaci savetuju da ne peremo farmerice.

Želite ponovo da nosite farmerke od prošle sezone, ali ste nabacile koji kilogram? Imamo rešenje kako da ih proširite!
Unsplash/Rugged Motorbike Jeans 

Izjava generalnog direktora Levi's-a, Čipa Berga, sigurno će podeliti mišljenja. Naime, prema njegovom mišljenju, farmerice nikada ne biste trebali da perete! Da, dobro ste pročitali!

Ako vam je ta pomisao izazvala gnušanje, Berg ipak ima rešenje s kojim će farmerice i dalje biti čiste.

Naime, sve mrlje na farmericama čisti četkicom za zube i potpuno izbegava pranje u mašini za veš, piše Independent. Osvrnuo se kako mnogi automatski bace farmerice na pranje nakon nekoliko nošenja, a tvrdi da kvalitetan materijal ne zahteva (gotovo) nikakvo pranje, a to je i obrazložio činjenicom da je reč o uzaludnoj potrošnji vode, kao i činjenicom da će pranje oštetiti tkaninu.

farmerke
Freepik 

Berg nije jedini stručnjak s takvim mišljenjem, pa tako na web stranici "Hiut Denim"piše kako je najbolje "pustiti" farmerice šest meseci pre prvog pranja, odnosno, što ih duže možete ostaviti neopranima, to će izgledati bolje.

Naime, farmerice će se prirodno "oštetiti" zbog sedenja, držanja ruku u džepovima i time će dobiti cool izgled. Ako ih operete nakon dugo vremena, izgledaće još bolje jer će na tim delovima biti isprane, zbog čega će izgledati jedinstveno, a upravo se u tome krije čarolija dobrih farmerice, tvrde na pomenutom web sajtu.

farmerke
Yeko Photo Studio/Sergejs Rahunoks @ YekoPhotoStudio 

Takođe savetuju, da idući put, umesto da ih ubacite u veš mašinu, poslušajte jedan od njihovih saveta: stavite farmerice preko noći u zamrzivač kako biste se rešili bakterija ili ih ostavite na vazduhu nekoliko sati.

Foto: ruggedmotorbikejeans.com

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši