FARMERKE KOJE PADAJU U ZABORAV TOKOM 2022. GODINE: Neće više biti aktuelne, a ovih 5 modela ih menjaju

Farmerke svi obožavamo, a da li ste znali kojih modela treba da se odreknete u ovoj godini, a koje da nabavite?

Mom jeans preuzimaju vodeći trend prolećne sezone 2022.
Shutterstock 

Sigurno i vi u svom garderoberu posedujete odevne komade koji su odavno vredni za odlaganje, ali nikako to da učinite.

Početak nove godine je definitivno idealan period da se otarasite svega onoga što ne nosite, ali i komada koji padaju u zaborav.

Farmerke su večiti klasik koji nikada neće izaći iz mode, ali, da li ste se pitali kakvi modeli zauzimaju modni tron tokom 2022. godine, a koje modele treba da zaboravimo?

Od popularnih i udobnih mokasina nećemo odustajati ni tokom proleća.
Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kako biste znali kojim farmerkama da ostavite prostor u svom gardoreberu, a koje možete da odložite bez griže savesti, donosimo vam pet modela koji će se nositi, ali i pet modela koji više neće biti aktuelni.

Bele farmerke umesto farmerki u boji

Bela boja već je tokom 2021. godine najavila svoj modni povratak, a sve veći broj modnih influenserki poseže za stajlinzima svetle boje – od čiste bele pa do krem nijansi. Taj trend nastaviće se i tokom 2022. godine, a što se tiče samih farmerki, modeli u nežnim tonovima vrlo su popularni, a jednobojni izgled posebno je chic.

Farmerke ravnih nogavica zamenće skinny modele

Popularnost skinny farmerki je u sve većem padu, ali zato su farmerke sa ravnim nogavicama sve poželjniji modni komad. Novi trendovi donose modele dužih nogavica, koje sežu sve do poda, a lako se kombinuju sa patikama, bilo klasičnim, retro ili vrlo trendi robusnim modelima.

Iscepane farmerke ispadaju iz modne igre

U modi se svaki trend kad-tad vrati na scenu, a takav je slučaj i sa farmerkama s prorezima. U poslednjih nekoliko godina potpuno su nestale sa scene. Ipak, 2022. godine casual farmerke sa prorezima ponovo će biti vrlo popularne. Kod ovog novo-starog trenda važan je jedan detalj: moraju biti iscepane isključivo na kolenima.

Farmerke s malo podignutim krajem menjau modeli sa širokim rubom

Trend kombinovanja dužih čarapa i patika ostaće s nama i u narednoj godini. Upravo je to jedan od razloga zašto će se i u 2022. godni nositi farmerke sa podignutim krajevima jer će tako još bolje istaknuti ležernost ove kombinacije.

Vraćaju se zvoncare, a boyfriend padaju u zaborav

Farmerke sa zvonastim nogavicama takođe su među pet najboljih teksas trendova za novu godinu. Ovaj model gotovo u potpunosti će zameniti popularne boyfriend farmerke. Za dnevne stajlinge nose se uz patike, a uveče su vrlo elegantne uz štikle.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 2