Bez obzira na godišnje doba i aktualne modne trendove, uvek se možeš osloniti na jedan komad odeće: farmerke. Pristaju u mnogim prilikama i mogu se stilizovati šik, ležerno, sportski, ali i za posao u kancelariji.

Sledeće godine, procenjuje se da će ponuda biti veća nego ikad, ali jedan model se već sada posebno izdvaja, a prošetale su ga već sve svetski poznate influenserke i manekenke.

Usuđujemo se predvideti koji će trend farmerica biti važan modni trend u 2022. godini, a koji će model biti totalni out?

IN: farmerke tamnih boja

Već neko vreme su tamne farmerice dobile formalniji karakter, ali će u 2022. godine postati nezaobilazni komad odeće koji se može nositi od jutra do mraka. Farmerke tamne indigo plave su lepa promena u odnosu na svetle i srednje nijanse plave koje su nas pratile 2021. godine i dobro se slažu sa većinom stvari koje već imamo u ormanima.
Modno osvešćene žene koje vole trendi detalje odlučuju se za model s prorezom na ujutrašnjoj strani nogavica.

Farmerke tamnih boja biće jedan od glavnih trendova tokom 2022. godine.
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

Farmerke tamne indigo plave su lepa promena u odnosu na svetle i srednje nijanse plave.
Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia 

Farmerke tamne boje će u 2022. godine postati nezaobilazni komad odeće.
Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

OUT: iscepane farmerke

Polako smo već krajem 2021. počeli da se opraštamo sa iscepanim farmerkama odnosno „ripped denim“, naziv je za farmerke s poderotinama i rupama koje pantalonama daju kul (ne više), iznošeni izgled. Čak i ako stil izgleda vrlo ležerno i u kombinaciji sa ženstvenim komadima, poput visokih potpetica, ovaj trend za sada ide na zasluženi odmor. Izuzetak: izlizani šav pri kraju nogavica predstavlja suptilniji detalj od rupa i poderotina, te je još prihvatljiv detalj.

Iscepane farmerke padaju u zaborav tokom 2022. godine
MSBH / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Trend iscepanih farmerica u 2022. godini ide na zasluženi odmor.
Instagram 

Trend iscepanih farmerica u 2022. godini ide na zasluženi odmor.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia