Ana Ivanović često nas obraduje zanimljivim modnim kombinacijama, a njen stil je često glavna tema medija. Ovaj put bivša teniserka na Instagramu je podelila svoju novu odevnu kombinaciju, a mnogim trendseterkama za oko je zapao jedan detalj.

Ana je za popodnevnu šetnju izabrala jednostavan outfit idealn za porlćene dane koji su pred nama - uske crne pantalone, čizme u identičnoj boji, kao i kraći kaput u oker boji, međutim veliku pažnju privukla je njena tašna.

Ana Ivanović nosi Birkin tašnu
Instagram 

Ana nije neko ko ističe materijalne stvari, te je tako sasvim diskretno je ponela torbu francuske modne kuće "Hermes", čuveni model "Birkin", koju je nemoguće kupiti tek tako. Naime za ovu tašnu postoji lista čekanja, a samo odabrani imaju priliku da ga kupe.

Ana voli modu i prati trendove
Instagram 

Cena ove popularne tašne varira između 9.000 i 13.000 dolara, a najskuplja svih vremena bila je Hermes Himalaya Birkin, čija cena iznosi vrtoglavih 500.000 dolara. Slavne dame je obožavaju, a naša poznata blogerka Tamara Kalinić može se pohvaliti kolekcijom ovih tašni.

Zašto su tako posebne Birkin tašne?

Nekoliko je razloga zašto su Hermes Birkin torbe zapanjujuće skupe...

Birkin tašna je jedna od najskupljih na svetu
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Izrađene su od prave kože

Pritom se misli na najfinije kože na svetu. S obzirom na to da se cena ovakve torbe kreće od 12 hiljada dolara, možete biti sigurni da nije napravljena od veštačke kože. Hermes za izradu svojih torbi obično koristi teleću kožu.

Napravljene su od kože vrhunskog kvaliteta

Reč je o koži krokodila, noja, koze i guštera. Sve su same po sebi preskupe, posebno zato što je u mnogim zemljama lov na ove životinje ilegalan.

Detalji na torbi napravljeni su od plemenitih metala

Sve brave, kopče i ključevi Hermes torbice obloženi su paladijumom ili zlatom. U jednom trenutku paladijum je zapravo bio skuplji od platine, ali se u međuvremenu njihova cena izjednačila.

I platina i paladijum su izuzetno retki metali. Zlato je već previše „uobičajeno“, ali ipak skupo. Zbog upotrebe plemenitih metala u izradi, cena Hermes torbe ponovo je poletela u nebo.

Tamara Kalinić takođe poseduje kolekciju hermes tašni
screenshoot/instagram 

Sadrže i dijamante

Dijamanti obično nisu obavezni deo torbe, već se mogu dodati opciono ukoliko neko želi unikatnu torbu. Jasno je zašto dijamanti podižu cenu torbe.

Sve torbe su ručno napravljene

Hermes torbe su ručno rađene specijalnom metodom koja je u Francuskoj stara već dva veka. Cela torba, od početka do kraja, sašivena je, polirana i ručno obojena s najvećom pažnjom.

Hermes je uvek govorio da je jedan od razloga zašto su ove torbe toliko skupe taj što su ručno rađene. Za njihovu izradu potrebna izuzetna veština i pažnja prema detaljima. U određenom smislu, možete reći da je postupak proizvodnje ovih torbi umetnost. Na svetu ne postoje drugi proizvođači Hermes torbi. Na ovaj način donekle možemo objasniti slavu ove kompanije i ogroman profit koji je ostvarila od svog osnivanja.

influenserka lejla takođe poseduje nekoliko birkin tašni
Instagram 

Gotovo sve torbe su limitirane serije

Ako želite da kupite Hermes Birkin, treba da znate da se ove torbe ne proizvode masovno. Na tržište se puštaju u serijama ili čak kao jedinstveni komadi. Ogroman procenat se izrađuje po meri, a zatim se ponovo prodaje. U nekim slučajevima su to čak skuplje torbe od potpuno novih. Ali glavna ideja je da su Hermes torbe limitirane serije, što opravdava cenu.

Sigurna investicija

Za razliku od većine stvari, Hermes tašne vremenom zapravo dobijaju na vrednosti. U stvari, vrednost Birkin torbe porasla je za 500 procenata u poslednjih 35 godina. To je prosečni godišnji prinos od 14,2 procenta. 2016. godine prijavljeno je da postoji rekordan broj Hermes kolekcionara/investitora, tako da postoji ogromno tržište torbi, novih i starih.

Ana Ivanović je rešila da poput slavnih dama postane kolekcionar Birkinke, a više njenih odevih kombinacija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Instagram Modni stil lepe Srpkinje

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!