Bolna ispovest  bivše teniserke Ane Ivanović (34) podseća na dane u kojima joj nije bilo nimalo lako da gradi uspeh po kojem je danas svi znaju. Ovih dana mnogi prenose njene reči u skladu s aktuelnim dešavanjima na istoku Evrope.

Dok u Ukrajini bukti rat prenose se reči bivše teniserke koja danas uživa u životu punim plućima dok ima porodicu sa Bastijanom Švajnštajgerom, ali se svojevremeno u jednom intervjuu prisetila kako joj je bilo kada je budućnost bila potpuno neizvesna.

Ana je govorila o periodu kada je njena zemlja bila bombardovana i i tome koliki je trag taj period ostavio na nju.

Ana je jednom prilikom pričala o bombardovanju Srbije
AMA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Za vreme rata u Beogradu je bilo izuzetno teško trenirati iz mnogo, mnogo razloga. Moji roditelji i moja porodica su me zaista maksimalno zaštitili od svih dešavanja. Bilo je jako teško odrastati u Jugoslaviji tada, jer si bio svedok siromaštva i tuge. Bilo je momenata gde su se ljudi borili da prežive jer nisu imali novac i šta da jedu. Sećam se da su moji roditelji išli u Mađarsku da bi nam nabavili hranu.

Bili smo jedni od srećnika koji su imali šta da jedu i to je učinilo da cenim stvari više, jer znam odakle sam došla i znam šta su moji roditelji sve radili kroz te godine da bi nas prehranili. Nije bilo lako naći posao uopšte, a ni zaraditi, bila je to borba za preživljavanje. Verujem da je sve to uticalo na to kako danas vaspitavam svoju decu. Primenjujem istu filozofiju koju su moji roditelji primenjivali na mene. Mislim da način na koji sam odgajana počiva na dobrim vrednostima i to je bilo vrlo važno, ne samo za prve godine mog života, već kroz celo moje detinjstvo, tako je počela ispovest Ane Ivanović i dodala:

Kako kaže, tada je naučila lekcie što danas primenjuje na vaspitavanje svoje dece
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

- Ustajala sam u šest ujutru i trenirala dok se sirene ne oglase. Onda se brzo pokupim i trčim kući. Pokušavali smo da živimo što je normalnije moguće, roditelji su se trudili da nas zaštite najviše što mogu. Nismo išli u skloništa nakon oglašavanja sirena, ali se sećam da sam jednom prilikom bila jako uplašena.

Komšija je došao i rekao da će bombardovati poštu koja je blizu naše kuće, tako da su roditelji probudili mene i brata oko 10 uveče i odveli nas kod bake i deke. Kad smo došli kod njih, osetili smo kako se tlo trese, jer su bukvalno bombardovali zgradu pored koje smo prošli 10 minuta pre toga, završila je ispovest Ane Ivanović.

SplashNews.com / Splash / Profimedia, Shutterstock Teniserka o bombardovanju


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!