Nakon što je jutros objavljeno da najbolji teniser sveta Novak Đoković mora da napusti Australiju, salve negativnih komentara preplavile su Instagram Ane Ivanović.

Mnoge Novakove kolege nisu se previše mešale u celu priču, mudro su ćutali dok su se spremali za grend-slem u Australiji, koji počinje u ponedeljak.

Ipak, javili su se tek poneki, a mnogi su se razočarali što Ana Iavnović nije pružila podršku Novaku Đokoviću.

Ana i Novak su nekada igrali zajedno i družili se na početku karijere, međutim, bliskost je iz nekog razloga nestala. Ana se već godinama ne bavi tenisom, posvetila se porodici i drugim važnim stvarima.

Ipak, pojedini smatraju da je u ovim trenucima trebala da pruži podršku Novaku Đokoviću, te su joj opasno zamerili što to nije učinila. Ana je na svom Instagramu podelila fotografiju gde možemo da je vidimo kako se opuštsa dok čita knjigu, a njen potez izazvao je niz negativnih komentara.

Doneta je odluka da Novak napusti Australiju
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Ja ne bih mogla ovako opušteno čitati knjigu, obzirom na dešavanja u Melburnu", "Zašto ćutiš Ana?!", "A podrška za Novaka? Sramota!", "Ni reči o Novaku?", "Zaboravila si kakva ti je podrška Novak bio", "Tvoje ćutanje me je veoma razočaralo", "Je'l moguće da nisi Novaku poslala ni jednu reč podrške?" samo su neki od komentara koji su se našli ispod Anine objave.

Ipak, bilo je tu i razumnih reakcija, poput onih da ne moraju svi javno da istupaju i iznose svoje mišljenje, niti da se slažu sa Novakovim postupcima.

Ipak, prošle godine Ana je uoči AO ima za Novaka samo reči hvale.

"Novak je ikona u Srbiji! On je sjajna osoba. Mislim da svi tu njegovu harizmu mogu da vide i na terenu", rekla je tada Ana za Stats Perform na Eurosportu i dodala:

"To kako ostaje miran i pribran je za mene nešto super zadivljujuće. Nije mu uvek lako u vrelini meča, u teškim i odlučujućim poenima da bude u stanju da uvek odigra najbolje, da ostane miran. To je zaista nešto posebno", zaključila je.

Mnogi su se razočarali jer Ana nije javno podržala Novaka
Shutterstock 

Ana i Novak godinama su bili prijatelji, te ga je tako pogodio njen odlazak iz tenisa, što nikada nije krio. 

"Jako emotivno sam doživeo Anino povlačenje. Poznajem je od kada smo bili petogodišnjaci. Gledao sam to njeno obraćanje javnosti i nekako su i meni suze krenule. Odmah posle toga smo razmenili nekoliko poruka. Znam koliko joj je bilo teško da preseče, kroz koliko emotivnih situacija je prošla. Ceo život je posvetila tenisu, tako da joj nije bilo lako. Udala se, sigurno je da razmišlja i o porodici. Želim joj svu sreću", rekao je Đoković tada.

Novak je bio veoma tužan kada je Ana donela odluku da se povuče iz tenisa
ADRIAN DENNIS / AFP / Profimedia