Novak Đoković prošao je kroz paklenu noć na aerodromu, a nakon što mu je definitivno odbijena viza, mnogi globalno uticajni ljudi, kao i oni iz sveta tenisa, su se oglasili povodom situacije srpskog tenisera.

Problem je nastao zbog pokušaja Đokovića da uđe u Australiju uz medicinsko izuzeće, jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Iako je Đoković dobio medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije, kao i nekoliko drugih tenisera na Australijen openu, stroga pravila ulaska u Australiju su onemogućila njegov ulazak.

Novaku Đokoviću onemogućen ulazak u Australiju.
Instagram 

Tamošnja Vlada nije priznala njegovu vizu i naloženo je da Đoković mora da bude deportovan iz Australije.

Ovim povodom se oglasila glumica Bojana Novaković koja je odgovorila premijeru Australije Skotu Morisonu.

"Zašto nisi naterao druge da poštuju pravila?Zašto je dobio dozvolu da dođe sa pravim papirima i pogrešnom vizom? Zašto ste davali neosnovane javne izjave o njegovom ulaznom statusu pre nego što je stigao? Zašto ste dali dozvolu za još 5 teniskih dolazaka u Australiju?", napisala je glumica Bojana Novaković koja inače živi u Australiji.

Morison, za koga australijski mediji tvrde da ima klimavu podršku javnosti, zabranu koju je Đoković dobio, uprkos prethodno garantovanom medicinskom izuzeću od vakcinacije protiv virusa korona, prokomentarisao je na svom Tviter nalogu. 

"Viza gospodina Đokovića je poništena. Pravila su pravila, naročito kada su u vezi sa našim granicama. Niko nije iznad pravila. Naša čvrsta granična politika je osnovni razlog za to što Australija ima najmanju stopu smrtnosti od virusa korona na svetu i mi nastavljamo da budemo dosledni", naveo je Morison u svom tvitu.

Novak Đoković nije dobio dozvolu za ulazak u Melburn, pošto su mu vlasti Viktorije odbile vizu uz navodno lošu dokumentaciju, koja se ne poklapa sa osobama koje su dobile medicinsko izuzeće.