Kada ste prvi reket sveta, potpuno je logično da u veoma kratkom roku morate da odete od tačke A do tačke B.

Profesionalne obaveze i česti turniri često ne dozvoljavaju da provodite sate i sate po aerodromima, te je iz tog razloga privatni avion najbolje rešenje.

Međutim, iako Novak lako sebi može da priušti letelicu, a podsetimo, pre izvesnog vremena je i jedan avion domaće aviokompanije dobio ime po njemu, teniser ipak nema avion u svom posedu, ali ga redovno iznajmljuje.

Naime, Đoković se bez problema oslanja već duže vreme na usluge kompanije "NetJets" koja mu obezbeđuje poseban prevoz, te se na neki način može reći da ga u neku ruku i poseduje jer je luksuzna letelica u potpunosti prilagođena njegovim potrebama, a unutrašnjost pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Instagram Privatni avion Novaka Đokovića

Pored modernog dizajna i komfora koji je obezbeđen putnicima, avion je opremljen i brzim internetom ali i kutkom sa zabavnim sadržajem, što je veoma korisno kada su u pitanju dugi, prekookeanski letovi.

- Sport kojim se bavim podrazumeva neprestana putovanja. Ali, kompanija mi maksimalno izlazi u susret i uvek na vreme stignem na destinaciju - rekao je jednom prilikom Đoković. Da Novakov slučaj nije usamljen, svedoči i to što usluge pomenute kompanije koristi i jedan od njegovih najvećih rivala, Rodžer Federer.

Da Novakov slučaj nije usamljen, svedoči i to što usluge pomenute kompanije koristi i jedan od njegovih najvećih rivala, Rodžer Federer.

Ipak, ne bi nas iznenadilo i da Novak u jednom trenutku "preseče" i kupi sebi jednu ovakvu letelicu, s obzirom da nije tajna da je samo u nekretnine i slično uložio oko 30 miliona dolara.

Novak Đoković poseduje nekretnine u Monte Karlu, Njujorku, Majamiju, Tivtu i Marbelji.
Shutterstock 

Pored stanova u Majamiju, Monte Karlu, Njujorku, Tivtu... teniser je veoma ponosan na luksuznu vilu u Marbelji, za koju je, po pisanju stranih medija, izdvojio čak 10 miliona dolara. Najpre ju je iznajmljivao, da bi se u nju preselio tokom 2020. godine, gde je i proveo najveći deo karantina. Đoković planira i da mu upravo u Marbelji bude i stalna rezidencija tokom teniske sezone, a ne Monte Karlo kao što je to prethodno bio slučaj.

Novak Đoković je za vilu u Marbelji izdvojio oko 10 miliona dolara.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U dvorištu ima i veliki bazen, teniski teren, velelepnu baštu, mnogo prostora za njegovu decu, kojoj je na raspolaganju i sala za zabavu, bioskop i drugi sadržaji.

Pogledajte i sami fotografije Novakove palate i uverite se zašto vredi svaki cent od plaćenih 10 miliona evra.

Youtube Pogledajte kako izgleda unutrašnjos vile Novaka Đokovića u Španiji.