Jelena i Novak Đoković ne koriste u ishrani šećer, kao što je odavno poznato, ali to ne znači da ne uzivaju u slatkim poslasticama, koje supruga najboljeg tenisera sveta često i sama sprema.
Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu, piše Lepa & Srećna.
Supruga Novaka Đokovića oduševljena je kolačem, a recept je više nego jednostavan.
Sastojci:
- 200 g kakao putera
- 2 kašike kokosovog ulja
- 150 g kakao praha
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina - prstohvat soli
Sastojci za sloj od bele čokolade:
- 100 g kakao putera
- 1 kašika kokosovog ulja
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina
Priprema:
Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno "testo" podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.
Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa.
Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.
U Sava Centru održana promocija knjige "Tajne zanata" Miroslava Miškovića
Viralno rumenilo košta 44€, a ne vredi ni 500 din: Ove drogerijske zamene su 10x bolje i pigmentovanije
10 situacija kada smo morali 2x da pogledamo u obuću slavnih: Kokošije kandže i danas su nešto najčudnije ikad
Elle Style Awards 2024: Počinje odbrojavanje do najvećeg modnog događaja u regionu
Ni braon ni burgundi: Ova boja haljine se bez problema uklapa u svaki dnevni stil, a mi znamo 12 najlepših