Jelena i Novak Đoković ne koriste u ishrani šećer, kao što je odavno poznato, ali to ne znači da ne uzivaju u slatkim poslasticama, koje supruga najboljeg tenisera sveta često i sama sprema.

Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu, piše Lepa & Srećna.

Supruga Novaka Đokovića oduševljena je kolačem, a recept je više nego jednostavan.

Sastojci:

- 200 g kakao putera

- 2 kašike kokosovog ulja

- 150 g kakao praha

- 3 kašike javorovog sirupa

- 1 kašičica lecitina - prstohvat soli

jelena i novak djokovic
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Sastojci za sloj od bele čokolade:

- 100 g kakao putera

- 1 kašika kokosovog ulja

- 3 kašike javorovog sirupa  

- 1 kašičica lecitina

Priprema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno "testo" podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.

Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa.

Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.