Znamo da nije ni potrebno da vas podsećamo koliko su potezi britanske pevačice naišli na osudu javnosti, naročito srpske. Na njene objave o Kosovu mnogi su reagovali, a poseban akcenat bio je na objavi koja objašnjava „zašto Kosovo nije i nikad neće biti Srbija“.

Dua je preko noći postala meta mnogih. Nakon što su mnogobrojne poznate ličnosti reagovale, poput manekenke Mine Milutinović, Jelene Karleuše, Darije Kisić Tepavčević, sada je nastupila i holivudska glumica srpskog porekla Bojana Novaković.

Kako kaže, čekala je momenat kada će se „strasti stišati“, a potom je Dui uzvratila niz odgovora uz nekoliko pitanja.

Bojana Novaković je igrala u filmovima i serijama holivudske produkcije, gde je njeno ime i prezime postalo prepoznatljivo nakon filmova „Ivica tame“ u kojem je zaigrala sa Melom Gibsonom i „Generation Um“ u kojem je kadar delila sa Kijanom Rivsom. Osim glume, Bojana se bavi prevođenjem jezika, a dobitnica je nagrade Australijske akademije umetnosti za najbolju žensku ulogu u televizijskim serijama.

Sada je svoj uticaj rešila da iskoristi na drugačiji način.

„Draga Dua Lipa, nekoliko prijatelja mi je tražilo da ti odgovorim na objavu od pre nekoliko nedelja. Odlučila sam da sačekam da ne bih dolivala ulje na vatru u gorućoj situaciji, pa sam rešila danas da ti odgovorim“, započela je Bojana

bojana-novakovic-glumica-dua-lipa-odgovor-objava
Print Screen/Instagram Bojana Novaković 

„Prvo, da rešimo dilemu oko Apple-a. Na njihovu sramotu, oni čak nisu ni prepoznali Kosovo na svojoj mapi. Ni kao provinciju, ni državu, niti kao nezavisnu republiku. To je problem. Ako nema Kosova, gde su naši manastiri, crkve i spomenici? Gde su tvoji roditelji rođeni? To je bolno za sve nas. Svaka mapa koju sam videla u poslednjoj deceniji imala je Albaniju i Kosovo na sebi. Nemam ajfon i, kao veći deo sveta ne gledam u Apple mape, ali svi možemo da vidimo Kosovo, jer je tu“, poručila je glumica.

bojana-novakovic-glumica-dua-lipa-odgovor-objava
Print Screen/Instagram Bojana Novaković 

To nije sve. Bojana nije odustala da Dui Lipi uputi jake poruke, ali i nekoliko pitanja.

„Da li si svesna da zastava koju si objavila nije ni albanska ni kosovska? Ona koju si objavila je od države koja ne postoji, takozvane "Velike Albanije", koja je u stvari ideja spajanja 4 države u okolini - Grčke, Crne Gore, Makedonije i Srbije. To je simbol nacionalizma, fašizma i ksenofobije.

bojana-novakovic-glumica-dua-lipa-odgovor-objava
Print Screen/Instagram Bojana Novaković 

Na kraju, želim da dodam da kao ponosna građanka našeg dela sveta, uvek sam srećna kada neko iz okoline stekne svetski uspeh. Veoma mi je drago da vidim tvoj uspeh i sigurna sam da su tvoji roditelji veoma ponosni. Imaš mnogo fanova iz Srbije (koji su bili veoma povređeni nakon tvoje objave, uključujući i obožavatelje iz Grčke, Makedonije i Crne Gore). Nadam se da ćeš razumeti dublje značenje simbola koje koristiš i da ćeš širiti samo etničku ljubav bez nacionalne mržnje“, pisalo je u poslednjoj Bojaninoj objavi.

Da li će Dua Lipa odgovoriti na ovaj niz, ostaje da vidimo, a zašto je razočarana i tužna, saznajte OVDE.