U jeku cele situacije sa Novakom Đokovićem, oglasila se i Saška Veselinov, inače devojka njegovog brata Đorđa.

Lepa voditeljka je imala i te kako šta da kaže na sve ovo što se dešavalo, a njenu izjavu prenosimo vam u celosti:

- "Oprosti im Bože, ne znaju šta rade." I pre nego što sam upoznala sadašnjeg dečka i njegovu porodicu, u mojoj kući je Novak Đoković bio član porodice. Njegova borba na teniskom terenu se nije propuštala. Upornost, volja i želja da postane broj jedan je mnoge od nas inspirisala da istrajemo u onome što radimo, u sportu, školi, u čitavom životu. Novak je bio naš uzor tokom odrastanja.

Pregršt podrške iz raznih krajeva sveta stiglo je upravo u ime pravde, za Novaka, najboljeg tenisera sveta.

Nažalost postoji i ona druga strana, a ja ću ovom objavom pokušati da iskažem ono što mi je na duši i o čemu neprestano razmišljam prethodnih dana.

Saška Veselinov uputila je snažen reči podrške Novaku Đokoviću.
Instagram 

Da li ste svesni koliko je Novakov slučaj vezan za sve nas na ovoj planeti zemlji? Ovo nije pitanje sporta, vere i nacionalnosti, ovo nije pitanje novca, ovo je pitanje naše budućnosti. Našeg prava na slobodu, na izbor. Da li se zapitate ako je ovakva nepravda učinjena najboljem teniseru svih vremena, iskoristiću vaše reči i citirati "on je bogataš", da činjenica pokazuje kako sav novac ovog sveta ne mogu već nekoliko dana da mu pomognu? Na aerodromu su mu oduzeli lične stvari, telefon na nekoliko sati, takođe i novčanik koji mu nije vraćen još uvek. Bez imalo napora nam je lako da shvatimo kako postoji nešto veće od materijalnog. A on to pokazuje i dokazuje upravo ovom borbom. Da li shvatate koliko prethodnih godina pokušavaju raznim teorijama da nas zastraše, da nas zarobe time što nam ne daju više opcija? Koliko na silu pokušavaju da nam oduzmu pravo da odlučujemo o svom životu? Čovek koji je pomogao celom svetu kada im je bila potrebna pomoć... Da li se tako postupa prema jednom čoveku, jednom humanisti, diplomati jedne države, najboljem teniseru na svetu? Ja verujem u Boga i pravdu, ta strana uvek pobeđuje na kraju! - napisala je Saška na Instagramu.

Saška Veselinov inače je devojka Novakovog brata Đorđa Đokovića.
Instagram 

Naravno, komentari i ovog puta nisu izostali:

"Brate uz tebe je cela Srbija", "Svaka čast za napisano", "Ma ne bih im ja oprostio, ako ima Boga treba da ih kazni", "Divne reči, bravo", "Prelepa devojko bravo" samo je delić onoga što se moglo pročitati ispod objave.

Podsetimo, Novak Đoković nije dobio dozvolu za ulazak u Melburn, pošto su mu vlasti Viktorije odbile vizu uz navodno lošu dokumentaciju, koja se ne poklapa sa osobama koje su dobile medicinsko izuzeće.

Novaku Đokoviću suđenje je trajalo do ranih jutarnjih sati.
Shutterstock 

Nakon višesatnog ispitivanja u prostorijama Imigracionog odeljenja, gde je od Novaka zatraženo da pruži dokumentaciju i dokaze na osnovu kojih je dobio medicinsko izuzeće, Novak Đoković je poslat u pritvor, a nakon toga je doneta odluka da mora hitno da napusti Australiju. U ranim jutarnjim satima završeno je suđenje Novaku Đokoviću a sud u Melburnu odlučio je da nije kriv.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!