O ukusima ne treba raspravljati, ali... nekad je jednostavno neizbežno.

Istina je da je danas više nego ikad moguće kombinovati stilove, a moda se "popela" na potpuno novi nivo. Sajber i krznene naočari, ogrlice u obliku telefonske žice, džemperi prekriveni plišanim igračkama, torbe u obliku aviona, cipele i čizme koje više izgledaju kao vanzemaljska kreacije nego kao obuća... sve se to nekako da "progutati i svariti", međutim, iako protiv kreativnosti nemamo ama baš ništa, stiče se utisak da su pojedini dizajneri možda ipak malo preterali.

Naime, trenutno je u svetu hit torba od pravog 18-karatnog zlata koja je dizajnom kopija čuvene "Birkinke". Ali, ono što je razlikuje od svega do sada viđenog je njen dizajn koji izgleda kao da se potpuno otopila od toplote ili kao da ju je lično stvorio Salvador Dali.

tecna birkinka od zlata
Uthman Studio / Ferrari / Profimedia 

Dizajnirala ju je Debi Vinhem, koja ju je napravila uz pomoć 3d štampača, a iako je koštala neverovatnh milion dolara, prvi model nije ni stigao na police, već je odmah našao svog kupca. Model je bio izložen u Sofitel Obelisku u Dubaiu, nakon čega je postao deo privatne kolekcije.

tecna zlatna torba
Uthman Studio / Ferrari / Profimedia 

Kako se navodi, već se pojavila lista čekanja i za drugu varijantu od ružičastog zlata.

Inače, zlatna "tečna" torba uključuje i privezak sat od platine koji je optočen sedefom.

Debi inače drži titula dizajnera najskuplje torbe na svetu, a i pre toga bila je poznata po veoma skupim aksesoarima i dizajnerskim komadima koje je pravila poput rama za fotografije koji je optočen sa 10.000 dijamanata.

Naravno, zlatna tačna nije prošla bez komentara na internetu, a ljudi su u jednom saglasni - po njihovom mišljenju, pored epiteta "najskuplje" treba da stoji i "najružnija torba na svetu".

Šta vi kažete, da li vam se ovako nešto dopada i da li biste nosili "tečnu torbu"? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje u komentarima ispod.