Omiljenim modnim komadom 90-ih godina učinila ih je britanska ikona Kejt Mos, a u vremenima u kojima modnom scenom vlada nostalgija nimalo ne čudi činjenica da su haljine slip kroja već nekoliko sezona jedan od najpopularnijih modela.

Minimalistički dizajn haljina slip kroja i njihova lakoća nošenja danas ih čine jednim od najpopularnijih modela na modnoj sceni, a zahvaljujući svojoj višesezonskoj vladavini danas važe kao isplativa modna investicija i neupitan klasik u ormaru.

Baš kao proteklih sezona, haljine slip kroja u susret novoj prolećnoj sezoni ponovo dominiraju policama prodavnica, a sudeći po aktualnoj ponudi, njihove kraće, ali i duže verzije u pastelnim tonovima vode glavnu reč na modnoj sceni.

rouzi rado nosi slip haljinu
AW1 / Backgrid UK / Profimedia 

Na slip haljinu brojne dame gledaju kao na bazni komad koji se lako stilizuje u brojnim smerovima, jer uz nju se lako može nositi gotovo sve što vam padne na pamet.

irina šajk odlučila se za slip haljinu u boji limete
Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Navedeno svojim modnim primerom najbolje dočaravaju poznate modne zavisnice, kako na gradskim ulicama, tako i na Instagramu.

printscreen/ bershka, fashionandfriends.com Svilene haljine su obavezan komad svačijeg prolećnoj ormana!

High street brendovi u svojoj ponudi imaju razne modele i boje popularnih slip, odnosno svilenih haljina, a kako se može nositi jedan od najpopularnijih modela pogledjate u nastavku:

Zara haljina koja je postala viralna na mrežama Instagram/simplystephjaye