Hladniji dani na modnu scenu vratili su široke nogavice, ali činjenica je da uske pantalone i helanke predstavljaju modni klasik koji uspešno odoleva svim trendovima.

Osim što ih odlikuje uzak kroj, ovi modeli su veoma praktični i prilagodljivi. Bez obzira radi li se o ležernom, cool ili elegantnom modelu - uske farmerice i helanke mogu se uvek iznova kombinovati u novoj sezoni a nosive su i u različitim prilikama. Ako su vam uske pantalone neizostavni komadi u ormaru, za chic i stilski doterane stajlinge u ormaru zaista se isplati imati ovih pet odevnih komada.

1. Oversized sako

Uski modeli, bilo da se radi o pantalonama i helankama, odlično se slažu s gornjim XL modelima. Naime usko-široka kombinacija stvara poprilično uzbudljiv kontrast. Osim toga, sako ima tu neverovatnu sposobnost da svaku kombinaciju učini neverovatno elegantnom i chic.

ena luna u sakou
Instagram 

2. Dugi pleteni džemper

Jedna od karakteristika helanki je sportski izgled. Osim toga, uzak kroj naglašava siluetu pa neretko ostatkom odeće želimo pokriti bokove i zadnjicu. Rešenje za ta dva 'problema' su predimenzionirani džemperi. Kombinovane s dugim pletenim džemperima, helanke i uske pantalone dobiće željeni elegantniji look, ali i pružiti željenu udobnost.

dunja jovanic u dzemperu
Instagram 

3. Glomazne čizme

Glomazne čizme i helanke se odlično slažu. Ovakav model čizmica u kombinaciji sa uskim pantalonama daju stilsko osveženje i kreiraju upečatljiv dnevni stajling. Kombinujte ih sa blejzerom ili sa bomber jaknom poput Sandre Niketić.

sandra niketic u glomaznim cizmicama
Instagram 

4. Dug kaput

Jedan od stilski najdoteranijih jesenjih izgleda uključuje helanke ili uske pantalone, čizme, kaput i džemper s prugicama. Rezultat je zaista sjajan! Kaput je neizostavan modni komad u hladnim mesecima, a onaj vuneni dužeg kroja pružiće vam toplinu i eleganciju.

moda, kaput
Instagram 

5. Bela košulja

Bela košulja nosiva je u raznim prilimama i svakom look-u daje elegantniji izgled. Ovaj odevni predmet pravi je modni klasik koji odoleva prolaznim trendovima. Za potpun utisak birajte malo dulje i šire modele poput Zorane Jovanović.

zorannah u beloj kosulji
Instagram