Trend glomaznih čizmica se nastavlja! Prošle godine smo ih redovno viđali na ulicama naše prestonice, a kako stvari stoje, isti modeli dominiraće i ove jeseni i zime.

Naime, kako piše elle glomazne čizme su pored kaubojki koje su doživele veliki comeback, must have za ovu sezonu.

Inače, glomazne čizme do kolena prvo su se pojavile u Bottega Veneta kolekcijama krajem 2019. godine, a inspiraciju su našli u motociklizmu. Drugi su ih sledili, i ubrzo je počelo svojevrsno takmičenje ko će napraviti bolji model čizama sa debelim đonom.

Naredna sezona pored klasičnih chunky boots-a do gležnjeva, u fokus stavlja one visoke, do kolena.

zorannah u glomaznim belim cizmicama
Instagram 

Što se tiče nošenja, možete da ih nosite kao i svake druge klasične čizme, osim uz jeans dugih, širokih nogavica. Važno je da ih vaša odeća ne prekriva, kao i da ne viri samo đon.

U ovom prelaznom periodu nosite ih uz delikatne letnje ili pletene haljine, a pravi fashion komad su i kožne suknje koje su dobitna kombinacija ukoliko su kožne i čizme. Vaš izgled dobiće tvrđu, grunge notu, a oblik čizama dodatno će istaći proporcije odeće koju nosite.

Što se tiče nijansi, ne ostavljamo vam mnogo prostora: neka to bude bela, crna ili maslinastozelena, a što se tiče predloga za posao, uparite ih sa blejzerom, kaišem iili helankama koje su ponovo aktuelne ove sezone. Pronašli smo 10 najlepših modela koje možete pogledati u galeriji u nastavku teksta:

reserved.com, Stradivarius.com Glomazne čizme