HELANKE KOJE OBOŽAVAJU SLAVNE DAME: Ove jeseni zameniće skinny pantalone

Pogledajte u nastavku koje helanke će se nositi na jesen

Shutterstock 

Iako na pomen helanki mnogi prvenstveno pomisle na klasične, sportske verzije koje uz nogu prijanjaju, unazad nekoliko sezona brojni brendovi trude se da ponude njihove elegantne modele, koje se izgledom razlikuju od sportskih.

Najčešće je reč o verzijama u crnoj boji koje krojem laskaju različitim tipovima ženske figure, a i ove godine uverljivo vladaju kolekcijama brendova iz španske grupacije Inditex.

U prvom redu reč je o kratko rsečenim modelima helanki zvonastih nogavica po uzoru na capri pantalone, ali i dobro znanim skijaškim helankama.

Za razliku od standardnih modela, it model se razlikuje po elastičnoj traki koja se navlači preko stopala. Ovaj model postao je jedna od najpopularnijih krpica 80-ih godina, a otkako ih je 2017. godine u svojoj kolekciji za modnu kuću Balenciaga predstavio gruzijski dizajner Demna Gvasalia još uvek su prisutne.

Modne zavisnice ovim prepoznatljivim helankama neretko naglašavaju obuću u znaku modela s visokom potpeticom, a kao što priliči estetici 80-ih koju poseduju, čine idealan sklad s predimenzioniranim blejzerom. Slavne dame poput Viktorije Bekam i Rouzi Hantington ih obožavaju i nose na vrlo  elegantan način.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši