Ulaskom u tridesete godina života naš modni stil postaje istančaniji i izgrađeniji, znamo što nam se sviđa, a šta ne i najvažnije nam je da se u onome što nosimo osećamo dobro.

A za svaku ženu u tridesetima idućih sedam modnih detalja i te kako su dobrodošao dodatak u garderobi uz koje će šik i upečatljiv stil biti zagarantovan.

Funkcionalna torba za nošenje preko tela

Ovakva praktična torba može se naći u većini ženskih garderobera, a posebno je poželjan (i potreban) modni dodatak ako ste navršili trideset godina.

Uz ovakvu torbicu ruke će vam biti slobodne, neće vam padati s ramena, a možete je nositi u gotovo svim dnevnim i večernjim prigodama.

tasna
Shutterstock 

Svilena marama

Marama zavezana oko vrata samo je jedan od načina na koji možete nositi ovaj must have modni dodatak. Zavežite je oko glave, ukrasite njome torbu ili je nosite umesto narukvice svezanu oko zgloba.

Svilena marama pristaje svakom stilu odevanja, poigrajte se kombinacijama i nosite je u raznim prilikama. Svilenom maramom možete i ulepšati frizuru, svezati je oko repa, uplesti u pletenicu – pustite mašti na volju!

marama
Print Screen/Zara marama

Bele patike

Tridesete nas uče da ne žrtvujemo udobnost za stil, a bele patike mogu biti najsvestranija obuća u garderobi. S belim patikama izgledaćete šik bez puno truda. Izaberite kožne ili platnene patike, materijal nije važan, važno je da se dobro osećate noseći ih uz haljine, suknje, farmerice ili pantalone.

Bele patike pravi su modni kameleon, što znači da pristaju uz sve što imate u ormaru. Samo pazite da uvek budu čiste.

hejli biber u belim patikama
LESE/RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Efektna ogrlica

Bez obzira na to nosite li jednu deblju i upečatljiviju ogrlicu da podignete običan top ili više volite kombinovati tanju metalnu ogrlicu s debljim lancem, efektna, šik ogrlica je modni must have.

Izbegavajte kupovati nakit izrađen od bakra jer može uzrokovati privremenu diskoloraciju kože. Investirajte u dobru, kvalitetnu ogrlicu koju ćete moći nositi godinama.

Okrugle minđuše

Suprotno uvriježenom mišljenju, kod okruglih minđuša ipak ne vredi pravilo da ista veličina pristaje svima. Izaberite veličinu koja najbolje pristaje vašem obliku lica i ne bojte se eksperimentisanja s različitim oblicima poput onih u obliku suze ili ovalnih.

Bez obzira na to izaberete li minimalističke zlatne minđuše ili one ukrašene cirkonima ili nekim drugim kamenčićima, okrugle minđuše mogu se nositi uz običnu majicu i svečanu haljinu.

dzej lo nosi alke
Instagram 

Kvalitetne sunčane naočare

U tridesetim godinama vreme je da zaboravite na jeftine sunčane naočare kupljene usput u nekoj prodavnici i da pazite na svoje oči noseći sunčane naočare s kvalitetnim staklima. Osim što će štititi vaš vid, daće vam i dodatno samopouzdanje. Ako još niste spremni investirati u dizajnersku torbu, sunčane naočare odličan su izbor da uživate u malo luksuza.

tamara kalinic obozava naocare
Shutterstock 

Šešir

Ne morate imati bad hair day da biste nosili šešir – sada kada ste u tridesetima neka vam taj elegantni modni dodatak bude što češći modni izbor. Isprobajte različite modele i stilove šešira kako biste pronašli onaj koji najbolje pristaje vašem licu i stilu odevanja.

zorana rado nosi sesire
screenshoot/instagram