Biti modno osvešten ne znači baš uvek nositi najnovije trendove niti uspešno kopirati ono što ste prethodno sačuvali u svom telefonu u folderu inspiracija. S dolaskom proleća menjaju se modni trendovi, a mi vam u nastavku predstavljamo ključne detalje koji mogu da upotpunite vaš look.

Vaš put do fantastičnog stila neretko se krije u običnoj beloj majici, neobičnom paru sunčanih naočara ili jednostavno zanimljive kombinacije s nekoliko slojeva.

A tajni sastojak koji će vas od pretvoriti u street style zvezdu? Samopouzdanje.

Vreme je za 14 super saveta pomoću kojih ćete svoj stil u sekundi dovesti na nov nivo. Pogledajte u nastavku trikove kojima ćete svaki look učiniti savršenim.

1. Pametno kombinujte boje

Za početak, odaberite dve ili tri boje oko kojih ćete graditi svoj outfit, a zatim navalite s ojećom, detaljima pa čak i make up-om. Bez obzira na to šta ste obukli, vaš outfit se izgledati kao da ste ga upravo skinuli s lutke iz izloga.

2. Mešajte teksture

Niz različitih materijala u jednom outfitu? Zašto ne? Vaš outfit neće ostati neprimećen, a okolini ćete ostavljati utisak kao da definitivno znate nešto što oni ne znaju.

3. Igrajte se s bojama

Ako želite outfit koji će istaći vašu ličnost, onda zaboravite na pravila o tome koja boja ide uz koju jer pravila u ovom slučaju nema! Kombinujte neonske nijanse s pastelnima i neutralnima i pobrinite se da vaš look ne ostane neprimećen.

4. Okrenite se kompletima

Svi bi mi ponekad želeli imati uniforme kako jednom u životu ne bi morali da razmišljamo o tome šta ćemo obući. Najbliže tome verojatno su neodoljivi kompleti poput ovog koji je ponela Hajdi Klum. Bez previše razmišljanja, odaberite onaj koji vam se sviđa, a zatim ga uparite s prigodnim detaljima ili kul cipelama.

hajdi klum
BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia 

5. Kombinujte sako uz majicu sa printom

“Ozbiljan” sako i “neozbiljna” majica uvek su dobar odgovor na pitanje kako izgledati modno osvešteno bez previše truda. Osim toga, reč je o kombinaciji koja savršeno pristaje gotovo svakoj prilici.

6. Nosite ponekad sve u jednom tonu

Imate omiljenu boju? Zavladajte njome! Ne morate je baš upariti i s bojom kose (iako je i to super kul!), ali želite li jednostavan i brz način za dolazak do kombinacije koja će uvek izgledati super fotogenično.

7. Sako sa ramenima

Ima nešto posebno kul u nošenju sakoa poput svojevrsnog plašta s rukavima koji se graciozno spuštaju pored vaših ruku. Osim što je reč o super izboru za promenljivo vreme, ovakav stil će gotovo svaku kombinaciju podići na nov nivo.

8. Slojevi

Kaput iznad haljine iznad majice iznad pantalona? Apsolutno i definitivno da! Osim što je reč o super izboru za hladnije dane koji traže slojevito oblačenje, igranje “modnog look-a” uvek će vam dati priliku za neku novu i dosad neviđenu kombinaciju.

9. Igrajte se s obućom

Ako smo nešto naučili iz street style trendova, onda je to sedeće: s obućom nikad ne možete pogrešiti. Štaviše, što vam se više čini kao pogrešan izbor, to je verovatno bolji. Patike umesto cipela? Apsolutno da!

patike
Profimedia 

10. Igrajte se i sa proporcijama

Sportski grudnjak u kombinaciji s predimenzioniranom jaknom savršen je recept za modnu kraljicu i, iako ni sami ne znamo zašto nam je kombinacija ogromnog sa sićušnim u modi toliko zabavna, ne žalimo se jer igranje s teksturama, siluetama i debelim odnosno tankim materijalima nikad nije bilo tako zabavno!

11. Delimično uvucite majicu

Farmerice i obična majica možda zvuče dosadno, ali farmerice i obična majica koja je poluuvučena u te iste farmerice odjednom izgleda tako šik! Uz to, ne brinite o urednosti, sve je to moda.

12. Začinite look šeširom

Kao detalj koji nose tek retki, šešir je podcenjen deo koji gotovo svaki outfit u sekundi pretvara u apsolutno savršenstvo.

13. Sunčane naočare kao must have detalj

Ako se ikada obukli određeni outfit i pomislili: “Hmmm, nešto mi nedostaje”, pokušajte sa sunčanim naočarima, a ako se njihova boja savršeno slaže s ostatkom vašeg outfita, imate plus bodove od nas! Osim toga, reč je o modnom detalju koji će vam uskratiti muke sa šminkanjem.

14. Torbica preko ramena

Osim što vam neće konstantno padati s ramena, ovaj način nošenja torbice u poslednje je vreme veoma popularan. Visinu naramenica prepustićemo vašem  izboru. Na kraju, u ovim kombinacijama nema pravila, sećate se?